40

Goedkoop shoppen? 6 slimme tips voor koopjesjagers

Ben jij een echte koopjesjager? Shop je het liefst zo goedkoop mogelijk? En vind jij het een uitdaging om juist dat ene perfecte, nieuwe item zo voordelig mogelijk te kopen? Dan doe je niet onder voor de meeste Nederlanders. Zo goedkoop mogelijk aan zo goed mogelijke spullen komen is een hele kunst. Hoe je dat doet? Dit zijn 6 slimme tips voor echte koopjesjagers.

1. Shoppen in het juiste seizoen

Aan het eind van elk seizoen hebben de meeste winkels een sale. Daarbij worden spullen van het afgelopen seizoen veel goedkoper aangeboden. Op loungeset.com zie je nu bijvoorbeeld fantastische aanbiedingen voor tuinmeubels, omdat het seizoen haast afgelopen is. Dat geldt trouwens ook voor grotere tuinartikelen, zoals een mooi tuinhuisje! Natuurlijk zijn ook kleren seizoensgebonden, dus ook hier kun je op besparen door in het juiste seizoen te shoppen. Spullen die horen bij een feestdag (paasdecoraties, kerstversiering) koop je heel goedkoop in de week ná de feestdag.

2. Black Friday

Black Friday is ondertussen wel aardig bekend geraakt in Nederland. Het is oorspronkelijk een Amerikaanse traditie op de dag na Thanksgiving. Dit jaar valt Black Friday op 23 november. De dag is oorspronkelijk bedoeld om mensen aan te trekken om naar de winkel te gaan, op een dag die anders gewoon thuis zou worden doorgebracht. Er zijn flinke stuntkortingen en met name op de Amerikaanse site Amazon wordt er druk aan meegedaan. Maar ook verscheidene Nederlandse webshops doen aan de acties mee.

3. Singles day

Singles day is overgewaaid uit China, waar het al heel lang een vaste traditie is op 11 november. Het is een dag waarop singles de bloemetjes buiten zetten. Er wordt veel gedate, maar singles verwennen zichzelf ook met allerlei mooie en dure cadeaus. De dag is ook bedoeld voor stelletjes, die elkaar (opnieuw) hun liefde betuigen. Singles day is al razend populair in Nederland en het valt te verwachten dat Singles day 2018 net zo’n hype wordt als Black Friday. Overigens doen ook behoorlijk wat Nederlandse webshops mee met de acties, al zul je de grootste aanbiedingen vinden bij eBay en alibaba. Je vindt de beste deals en een praktisch overzicht van de koopjes op Singlesdaydeal.nl.

4. Opheffingen

Naast seizoenskortingen en bijzondere actiedagen, heb je natuurlijk ook nog opheffingen. Er worden de laatste jaren veel winkels opgeheven, waardoor je flinke kortingen kunt vinden. Het is dan wel praktisch dat je regelmatig even door de stad loopt, zodat je het meteen weet als er een opheffingsuitverkoop is. Dit is met name interessant voor kleding- en schoenenwinkels.

5. Folders goed lezen

De reclamefolders lijken heel voordelig. Maar… je moet wel goed lezen! Als het gaat om dagelijkse boodschappen kun je de folders van verschillende winkels naast elkaar leggen en zo kijken waar je het goedkoopst uit bent. Gaat het om bijzondere artikelen, zoals witgoed? Dan vergelijk je de prijs in de folder even met andere aanbieders. Je hebt niets aan de ‘…% korting’, want de korting wordt berekend over de adviesprijs. De meeste winkels rekenen echter sowieso niet de adviesprijs! Wat dus bij de ene winkel een enorme aanbieding is, kan bij een andere winkel de prijs zijn die altijd al gevraagd wordt.

6. Kopen in bulk

Als je losse dingetjes koopt ben je vaak een stuk duurder uit dan wanneer je in bulk koopt. Dat geldt voor vrijwel alles. Je kunt dan gebruik maken van acties als 2+2 gratis, maar je krijgt vaak ook extra kortingen als je meer koopt. Plus dat je maar eenmalig de verzendkosten betaalt als je online winkelt. Kopen in bulk is natuurlijk het meest praktisch voor lang houdbare zaken zoals toiletpapier en voedsel in potten en blikken.

Ben je een koopjesjager, dan weet je meestal wel hoe je zo goedkoop mogelijk uit bent. Heel veel dingen kun je gewoon vanuit huis regelen. Zeker als je geduldig genoeg bent om te wachten op het juiste moment kun je veel geld besparen. Veel koopjesjagers wachten bijvoorbeeld tot net na nieuwjaar en kopen dan leuke kerstversieringen voor het volgende jaar. Door op het juiste tijdstip te kopen en optimaal gebruik te maken van alle acties en aanbiedingen, kun je honderden euro’s per jaar besparen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply