42

Goed voor portemonnee en milieu: je zonneschermdoek vervangen

De meeste mensen raken na een paar jaar uitgekeken op hun zonneschermen. Bovendien krijg je na een poosje rafelende gedeeltes en worden de schermen vies van algen of schimmels. Als het doek verkleurd of beschadigd raakt, of niet meer goed te reinigen is, is dat het einde van het zonnescherm. Toch? Nu niet meer, want je kunt tegenwoordig gemakkelijk je zonneschermdoek vervangen. En dat is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens beter voor het milieu!

Het frame blijft behouden

Voor het milieu is het maken van het frame van het zonnescherm het meest belastend. Het bestaat namelijk uit aluminium, dat onder hoge temperaturen verwerkt moet worden. Bovendien is ook het vervoer van het systeem een behoorlijk gedoe. Het zonneschermdoek vormt ook wel belasting voor het milieu, maar in veel mindere mate. Wanneer je het frame behoudt en alleen het doek vervangt, verlicht je de lasten voor het milieu aanzienlijk.

Zonneschermdoek kopen en plaatsen

Zonweringdoeken kun je nu los op maat bestellen. Het grote voordeel is dat een los doek op maat een heel stuk goedkoper is dan een heel nieuwe zonwering. Je kunt het beste beginnen met inspiratie op te doen van de mogelijkheden die er zijn. Er zijn namelijk heel veel verschillende zonweringdoeken, elk met hun eigen voor- en nadelen. Een doek voor een zonnescherm kopen is meestal een heel stuk goedkoper dan een heel zonnescherm vervangen en meestal is het frame nog prima in orde en gaat het nog jaren mee.

Zonneschermdoeken kunnen los vervangen worden. Dat is erg praktisch wanneer er eigenlijk met je frame niets aan de hand is. Je doet er natuurlijk wel goed aan om eerst je frame goed te testen zodat je zeker weet dat daar niets mis mee is. Omdat het frame van aluminium is, blijft het erg lang goed werken. Het is wel verstandig om tijdens het vervangen van het zonneschermdoek meteen ook het frame goed te reinigen en te oliën op de scharnierpunten. Dan weet je zeker dat het hele zonnescherm weer jaren meekan en er weer helemaal als nieuw uitziet. En het oogt ook een stuk gezelliger wanneer je op je terras zit en steeds tegen het zonnescherm aan zit te kijken!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply