37

het zomerse terras opknappen

De zomer is aangebroken en we genieten van de zon en het buitenleven. Maar als het dan zover is, merk je vaak dat een paar dingen net niet in orde zijn om optimaal te genieten. In de zomer wil je vooral dat…
1. het lekker zonnig is op het terras, maar koel in huis
2. je in je tuin kunt kiezen voor of een schaduw of een zonnige plek waar je ruim en comfortabel kunt zitten
3. je ’s avonds kunt genieten van een zomerse zwoele sfeervolle avond
4. je misschien plek hebt voor een vuurtje, een bbq, een zwembad of…

Aan de eerste optie is prima wat te doen. Vaak is het prettig om 2 plaatsen een terras te maken waar je kunt zitten. Je kunt de plekken zo maken dat er altijd een plek in de zon is en een in de schaduw. Een schaduwplek kun je creëren onder een zonnescherm. Als je er ook nog voor zorgt dat het zonnescherm de zon van je ramen houdt, blijft je huis ook lekker koel. Zo heb je 2 vliegen in 1 klap! Je kunt op de site van homedeal veel achtergrondinformatie over zonwering vinden en er eenvoudig een offerte aanvragen. Zo vind je bij homedeal prijsgidsen prijslijst zonwering een overzicht van de prijzen die horen bij bv. een knikarmscherm, shutters, screens, markiezen en andere zonneschermen.

Aan de tweede optie kun je ook eenvoudig iets doen. Het is verstandig om de basis goed te laten maken, dus.. je terras te laten bestraten door professionals. Dit voorkomt ergernis en onnodige valpartijen. Bovendie kun je dan genieten van een mooi strak gelegd patroon en blijft het bovendien vele jaren er goed bij liggen! Je kunt op de site van homedeal veel interessante achtergrondinformatie en weetjes over bestraten vinden. Via de link homedeal prijsgidsen prijzen bestraten kun je een offerte aanvragen. Je kunt je terras misschien opleuken met mooie legpatronen met de straatstenen, of je kunt gebruik maken van mooie decoratieve buitentegels.

een greep uit de legpatronen die je toe kunt passen in je terras via pacificbrickpaving.

een greep uit de legpatronen die je toe kunt passen in je terras via pacificbrickpaving.

Voor optie 3 en 4 kun je tegenwoordig veel handige en mooie accessoires kopen die het leven in de tuin makkelijker en gezelliger maken. Er zijn veel mogelijkheden om een vuurtje te maken, er is veel mooie sfeerverlichting te koop die je ook direct in je terras kunt verwerken als het bestraat wordt. En voor de bbq en het zwemmen zijn er duizenden mogelijkheden te bedenken.

Laten we nog maar veel van ons terras gaan genieten. Zelf denk ik dat opnieuw bestraten geen overbodige luxe zal zijn. Ik ga me dus verdiepen in de vele betaalbare mogelijkheden!

zomers terras

mooie buitentegels bijvoorbeeld van vt wonen

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply