19

Tuinieren in de stad!

Niet iedereen is gezegend met een royale tuin. En misschien is dit wel helemaal niet je stijl? Een stadse woning is zeer in trek door de karakteristieke eigenschappen. Een huis in het centrum heeft vaak een kleinere stadstuin omgeven door muren. Maar ook in deze tuin kun je prima tuinieren! In deze blog nemen we je mee.

Urban Gardening is helemaal hot en trending. Het staat voor ‘Tuinieren in de stad’ en past daarom perfect bij je stadstuin. Vul deze compacte plek met fijne meubelen van bijvoorbeeld Kees Smit en het genieten kan beginnen.

Omdat de huizen in een stad vaak dicht tegen elkaar aan gebouwd zijn, is het belangrijk een beschutte plek te maken zonder inkijk. Dit kan bijvoorbeeld door een pergola te plaatsen waarover je een plant laat groeien. Blauwe regen is hierbij een kleurrijke en sfeervolle keuze.

Maar wil je het eens strakker en geen permanente plaatsing van palen in de tuin? Kies dan voor een parasol. Deze is gemakkelijk in- en uit te klappen en is in diverse afmetingen en vormen verkrijgbaar. Zo kies je gemakkelijk welke parasol het beste in jouw tuin past. Naast de beschutte plek en natuurlijk wat schaduw tegen de zon, staat dit item ook nog eens erg gezellig! Een ronde parasol zorgt voor een patio-achtige sfeer in deze tuin.

De stadstuin bestaat vaak uit een binnenplaats die omgeven is door muren. Om deze snel op te fleuren kun je ervoor kiezen deze in fijne kleuren te verven. Dit geeft gelijk een bepaalde sfeer aan de ruimte. Kies je kleuren daarom goed uit.

Stad tuinieren

Maar, een geverfde muur blijft ook nog wat saai. Deze kun je op verschillende manieren opfleuren. Laat rijkelijke klimplanten tegen de muur op groeien. Zo krijgt het over all een fijne groene kleur en daarmee zie je minder stenen. Ook kun je rekken aan de muur bevestigen waar je mooie bloemen of planten tegenaan kunt laten groeien. Kies bijvoorbeeld voor een weelderige klimhortensia. 

Om diepte en volume aan je stadstuin te geven kies je voor kleurrijke bloemen. Zo wordt de aandacht op diverse kleuren gevestigd en lijkt je tuin hierdoor optisch breder. Het plaatsen van lange (semi) permanente bloembakken kan ook zorgen voor verlenging van je tuin. Net als het ophangen van spiegels. Let hierbij wel op de zon.

De stadstuin heeft vaak een romantische sfeer. Een leuke bistroset misstaat daarom zeker niet! Wil je het strak aanpakken, kies dan voor een moderne tuin- of loungeset in basiskleuren als grijs, wit of zwart. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply