21

Frisse wind door je woning: waar kun je aan denken bij een interieur make-over?

Je huis is natuurlijk dé plek waar je je thuis wilt voelen. Daar draagt de inrichting absoluut aan bij. Als je je niet meer zo comfortabel voelt in je eigen woning, is het misschien eens tijd voor een make-over. Van een kleine tot een grote make-over: dit zorgt hoe dan ook voor een frisse wind door je woonplek! We delen verschillende tips.

Nieuwe vloer in huis

Het is iets waar we eigenlijk niet zo vaak aandacht aan besteden: de vloer in de woning. Misschien heb je er zelfs nog nooit naar omgekeken, toen je je woning betrok. Toch doet de vloer juist veel voor de look en feel van je interieur! Je kunt het zien als een belangrijke basis. Zeker als je voor een unieke vloer kiest, krijgt je woning een heel nieuw jasje. Denk aan trendy visgraat vloer laminaat! Daar raak je niet op uitgekeken. Met de juiste goedkope plinten erbij maak je de styling compleet. Zo voorzie je de gehele vloer weer van een nieuw uiterlijk: prachtig in bijvoorbeeld de woonkamer, hal of slaapkamer.

Nieuwe vloer in huis

Pak de wanden aan

Naast de vloer vinden we ook de muur een essentiële basis in huis. De wanden kun je dus ook zeker eens aanpakken! In veel interieurs zien we witte wanden: daar heb je na verloop van tijd toch echt wel een keer lang genoeg naar gekeken. Tijd dus om aan de slag te gaan met kwast en verf! Kies bijvoorbeeld voor een frisse kleur, om je woning weer te laten shinen. Ook een moody, donkere kleur is een ware trend: denk aan donkerblauw of dieprood. Zo maak je je woning anders dan anders – precies naar wens. Je kunt natuurlijk tevens aan behang denken, als je een leuke print op de wand wilt. Alle opties zijn mogelijk!

Andere meubelstukken kiezen

Ben je nog tevreden met de meubelstukken in je woning? Soms is het ook eens tijd om wat nieuws aan te schaffen. Van bank tot bed, van tafel tot stoelen: er zijn verschillende meubels waar je aan kunt denken. Bepaal de stijl die je het liefst in huis haalt. Misschien wil je eens een modern designmeubel kopen, of ben je juist toe aan een vintage topstuk. Dat is uiteraard aan jou om te bepalen! Let verder op de ideale kleur, die bijvoorbeeld aansluit bij de rest van de spullen in je huis óf juist voor een hele nieuwe sfeer zorgt.

Decoratie in je woning vernieuwen

De makkelijkste manier voor een make-over in huis? Haal nieuwe accessoires naar je woning toe! Het zijn namelijk ook de kleine dingen die een rol spelen bij de inrichting. Als je bijvoorbeeld al jarenlang dezelfde plantenpotten in huis hebt staan, is het tof om ze om te wisselen. Hetzelfde geldt voor de vazen en kandelaars, om maar wat te noemen. Of wat dacht je van en nieuw schilderij of een andere klok aan de muur? Pak lekker uit!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply