Geel als accentkleur in je interieur

Kijken we stiekem niet allemaal uit naar het voorjaar? Nu het nieuwe jaar weer is begonnen zijn we vaak toe aan een frisse start. We verlangen naar vrolijke kleuren en meer licht in huis. Vandaag delen we een leuke én eenvoudige manier om een frisse wind door je huis te halen. Hint: het draait allemaal om de kleur geel!

In een alledaagse woonkamer

Ben je de eenvoudige woonkamer wel een beetje zat? Geef het interieur dan een boost door te kiezen voor gele accenten. Het maakt een saaie ruimte een stuk frisser en vrolijker. Leg een gele deken op de bank, koop een paar gele sierkussens en hang een toffe print aan de muur. Als de lente eindelijk is aangebroken kun je ook uitpakken met verse gele tulpen of narcissen. Van al deze vrolijke details krijg je toch meteen een energie boost?

In een Scandinavisch interieur

Geef jouw Scandinavische interieur een oppepper met felle accenten. Normaal draait het bij deze stijl vooral om wit en pastelkleuren. Juist daarom is het leuk om eens out of the box te gaan. Op de bovenstaande afbeelding zie je hoe goed het kan uitpakken. Je hebt alleen een gele stoel en een geel kussentje nodig.

In de slaapkamer

Haal de lentesfeer ook naar de slaapkamer door middel van gele accenten. Kies voor een gele deken of leg een geel kussentje op het bed en op de stoel. Combineer het met wit, zwart en grijs zodat het geheel niet te zoetsappig wordt. Een paar groene kamerplanten maken het interieur helemaal compleet.

In een stoer interieur

Ook een stoer interieur kan soms een kleurrijke touch gebruiken. Geel past bijvoorbeeld heel goed bij donkerblauw. Kies voor een fauteuil of kussen van mooi materiaal om het chiquer te laten lijken. Denk aan fluweel of satijn. Leg ook een vloerkleed neer voor een zachtere uitstraling.

In een retro kamer

Back to the 70s! Met een felle gele tint geef je een kamer een retro look. Kijk in dit geval niet alleen naar de kleur van het item, maar ook naar het design. Vooral de relaxstoel en lamp op het bovenstaande inspiratiebeeld hebben echt een jaren 70 uitstraling. Dit kun je prima combineren met een stoer, industrieel of Scandinavisch interieur.

In een industrieel appartement

Een doffe gele kleur past weer perfect bij een industrieel appartement. Koop een gehaakte poef in het grijs en geel, koop muurdecoratie waar het in terugkomt en verwerk geel in persoonlijke accessoires. Pimp bijvoorbeeld jouw fiets of skatebord met gele verf. Dit staat heel gaaf bij een grijze muur met betonlook.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply