28

Geef je vloer een make-over met een prachtige vloercoating

Vloercoating is een mooie en eenvoudige manier om je vloer weer helemaal als nieuw te maken. Het is bovendien ook een stuk goedkoper dan je hele vloer vervangen. Maar kun je zomaar een coating over elke vloer heen leggen? En kun je dat zelf doen of moet je een professional inhuren? Hier vind je alles over de make-over van je vloer met een prachtige vloercoating.

Het materiaal van de coating

De bekendste vloercoating is de epoxyvloer. Epoxy is een bepaalde hars die vloeibaar wordt gebruikt. Daarna wordt de vloer hard en is hij prachtig strak. Bovendien is een epoxyvloer goed vochtbestendig en is hij heel duurzaam. De epoxyvloer biedt hele goede resultaten bij het coaten van allerlei soorten ondervloeren. Je vindt een dergelijke vloer onder andere bij Epoxywinkel.nl.

De ondergrond

De vloercoating wordt over een ondergrond verdeeld. Die ondergrond kan uit allerlei materialen bestaan. Bij een epoxyvloer kun je de meeste ondergronden wel gebruiken. Een betonnen ondervloer is ideaal, maar het kan worden aangebracht op andere vloeren. Zo kun je epoxy toepassen op een houten vloer, mits je deze goed hebt voorbereid. Ook over tegels kan een epoxyvloer goed worden aangelegd. De enige vloeren waar epoxy niet op kan worden toegevoegd zijn zachte vloeren, zoals kurk en vloerbedekking.

Kun je zelf de coating aanbrengen?

Als je een handige doe-het-zelver bent, kun je zelf de coating op je vloer aanbrengen. Je krijgt bij de bestelling van de epoxy ook een handleiding waarin staat hoe het moet. Ben je niet zo heel handig, dan is het beter om een professional te regelen die je helpt. Want als het niet goed wordt aangebracht, kan een epoxyvloer juist heel veel problemen geven. Je hebt dan bijvoorbeeld lelijke oneffenheden die moeilijk zijn weg te werken. Ben je niet zo zeker van je zaak, laat je vloer dan coaten door een professioneel bedrijf zodat je zeker bent van een goed resultaat.

Waar kun je de epoxyvloer toepassen?

De epoxyvloer is niet echt gebonden aan bepaalde ruimtes. De vloer is waterdicht en is dus ook heel geschikt voor in de badkamer. Verder is de vloer gemakkelijk schoon te maken. Een epoxyvloer is erg hygiënisch en dat maakt het een goede vloer voor de keuken. Is de vloer in de kinderkamer niet kidsproof? Een epoxyvloer is een heel goede vloer voor de kinderkamer: stootvast, krasvrij en heel gemakkelijk schoon te maken. Kortom: deze coating is echt een allrounder die in elke ruimte kan worden gebruikt.

Je vloer coaten met een laag epoxy kan de vloer een heel andere uitstraling geven. Een groot voordeel van een coating is dat je elke kleur kunt kiezen die je wenst. Er zijn ontzettend veel RAL kleuren verkrijgbaar. Dat maakt het nog leuker om je vloer te voorzien van een nieuwe coating: het geeft je hele interieur een andere uitstraling. Is jouw vloer toe aan een make-over? Dan ga je voor een nieuwe vloercoating!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply