Raambekleding: een sieraad voor je raam

Raambekleding is tegenwoordig niet alleen een praktische toevoeging aan je woning. Het is juist een onderdeel geworden van het interieur! Raamdecoratie is verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en materialen. Het is een echte sfeerbepaler en een waar sieraad voor je raam. Het is dus zeker niet overbodig om eens te kijken naar alle mogelijkheden. In dit artikel zetten we verschillende soorten raamdecoratie voor kunststof kozijnen op een rij.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn erg populair onder de raambekleding. En dat is ook helemaal niet zo gek. Dit ‘sieraad voor je raam’ is modern, praktisch en betaalbaar. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende varianten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verduisterd rolgordijn voor in de slaapkamer en juist voor een transparante variant in de woonkamer. Hiermee kun je het daglicht en felle zonlicht goed filteren. Voor extra sfeer in een kamer combineer je de rolgordijnen met lange overgordijnen. Een andere goede optie is een duo rolgordijn. Deze bestaat uit een stof met horizontale banen. De ene strook is transparant en de andere laat juist weinig licht door. Op deze manier kun je de lichtinval heel goed regelen.

Plisségordijnen

Een plisségordijn bestaat uit een stof die wordt gevouwen als een harmonica. Je kunt de gordijnen helemaal omhoog trekken en zo genieten van het daglicht. Plisségordijnen zijn ook verkrijgbaar in een transparante en verduisterende variant. De meeste materialen zijn zelfs bestand tegen vocht en condens. Het is dus ook geschikte raambekleding voor in de keuken of badkamer!

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn erg sfeervol. Je trekt ze met een touwtje omhoog zodat ze op een nonchalante manier worden opgevouwen. Vouwgordijnen ogen iets robuuster en warmer dan de moderne rolgordijnen. Dit is bijvoorbeeld perfect voor een landelijk interieur! Natuurlijk is deze bekleding ook verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn modern, eigentijds en trendy. De variant van aluminium is bovendien heel eenvoudig schoon te maken. Dat is altijd handig! Aluminium jaloezieën kunnen het daglicht heel mooi filteren en zijn geschikt voor in vochtige ruimtes. Je kunt zelfs de exacte breedte van de lamellen bepalen. Van een elegante look met 16 mm tot een robuuste uitstraling met 70 mm. Laat je hier bij het aanschaffen zeker over adviseren.

Raamdecoratie op maat

Er zijn niet alleen allerlei soorten raambekleding, maar ook ontzettend veel soorten ramen. Gelukkig kun je bij Zonnelux terecht voor raamdecoratie op maat. Ze helpen je om een geschikt product te vinden voor de raamtypes in jouw woning. Allemaal voor een prachtig eindresultaat!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply