Ga voor een moderne look met jaloezieën

Mooie raamdecoratie is erg belangrijk in je huis. Het bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en uitstraling van de ruimte. Bovendien biedt de juiste raamdecoratie ook privacy in je huis. Ben jij toe aan nieuwe raamdecoratie, maar weet je nog niet wat je moet kiezen? Dan hebben wij een goede tip: ga voor een moderne look met jaloezieën!

Jaloezieën: dé moderne raambekleding

De moderne woonstijl kan best lastig zijn als het gaat om raambekleding. Lang niet elke raamdecoratie past er mooi. Het is belangrijk dat de raamdecoratie een strak uiterlijk heeft en goed past bij de rest van de inrichting. Tegelijkertijd moet de raambekleding wel een warme en gezellige sfeer geven in huis. Houten jaloezieën bieden in veel interieurs de perfecte oplossing. Dankzij hun warme kleur zorgen ze voor sfeer, terwijl ze toch een strakke moderne look uitstralen.

Donkere smalle jaloezie

 Houten jaloezieën voor een dubbel effect

Houten jaloezieën geven in feite een dubbel effect in het interieur. Enerzijds zijn ze strak, glad en passen ze goed bij de moderne woonstijl. Anderzijds hebben ze een karakteristieke kleur, waarmee ze voor extra warmte zorgen. Je kunt houten jaloezieën uiteraard ook bestellen in andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zwarte of witte jaloezieën. Ze zullen echter altijd een warmere uitstraling behouden dan metalen jaloezieën.

Houten jaloezieën lindehout

Jaloezieën op maat

Je kunt houten jaloezieën niet zo gemakkelijk zelf op maat maken. Het kan wel, maar dan moeten de latten elk op lengte worden gezaagd. Vaak blijft de zaaglijn zichtbaar en wordt het resultaat niet zo mooi. Hebben jouw ramen een afwijkende afmeting en zijn er geen passende standaard jaloezieën voor te vinden? Dan zijn houten jaloezieën op maat een goede oplossing. Je kunt ze ook krijgen voor ramen met een vreemde vorm, bijvoorbeeld voor ronde ramen.

Band met witte jaloezieën

De perfecte jaloezie voor elk interieur

Jaloezieën bestaan in veel soorten en maten. Zelfs binnen de categorie houten jaloezieën is veel verscheidenheid. Zo zijn er smalle jaloezieën die een extra strak effect creëren. Maar er zijn ook bredere varianten die meer gezelligheid en sfeer geven in de ruimte. Ze kunnen worden verbonden met dunne draden, maar ook met brede banden. Kortom: elke versie is anders en heeft een andere look en uitstraling. We durven dan ook rustig te zeggen dat er een perfecte jaloezie bestaat voor elk interieur.

Donkere houten jaloezieën

Zonlicht regelen met jaloezieën

Het basisidee van jaloezieën is dat je de inval van zonlicht ermee kunt regelen. Door de jaloezieën helemaal open te doen, heb je maximale lichtinval. De meeste mensen houden de jaloezieën echter naar beneden. Door de hellingshoek van de latten aan te passen, kun je bepalen hoeveel licht er binnen komt. Een bijzondere eigenschap van houten jaloezieën is dat ze het licht een warme tint geven. Het zonlicht dat binnenkomt krijgt zo een extra warme uitstraling in je huis. Zo geven houten jaloezieën een ‘zen’ gevoel in huis. Wil je liever dat het zonlicht zo natuurlijk mogelijk binnenkomt? Dan zijn matte witte houten jaloezieën ook een mooie optie.

Gedempt licht door jaloezieën

Jaloezieën zijn een veel gekozen raamdecoratie in de moderne en minimalistische woonstijl. Daarbij zijn met name houten jaloezieën bezig met een sterke opmars. Ze combineren de voordelen van verschillende materialen op een prachtige manier. Enerzijds hebben ze een warme kleur, waardoor ze gezelligheid geven in het interieur. Anderzijds blijven het strakke raamdecoraties die prima passen bij een moderne woonstijl. Ga jij voor een moderne look met jaloezieën?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply