41

Zo maak je jouw huis “zen”, want dát heb je nodig!

De gemiddelde mens heeft het er maar druk mee; dag in dag uit werken, de kinderen naar school brengen, zelf nog leuke dingen willen ondernemen en andere verplichtingen. Daarnaast hebben ze ook een eigen huis waar ze graag veel tijd doornemen. Het is dan ook begrijpelijk dat je je huis rustgevend wil inrichten zodat dit dé plek is waar je tot rust komt. Maar hoe creëer je nou zo’n rustgevend interieur?

Rustgevende kleuren

Een van de belangrijkste dingen om rust te creëren in je huis is door rustgevende kleuren te gebruiken. Te felle kleuren of te veel verschillende kleuren door elkaar vormen namelijk het tegenovergestelde van een rustgevende plek. Het is daarom ook heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij de kleuren die jij graag in huis wil hebben. Dit kunnen lichte kleuren zijn, maar ook donkere kleuren kunnen een rustgevend gevoel geven.

Helemaal ‘Zen’

Iedereen is er wel bekend mee, jezelf ‘zen’ voelen. Een goede inspiratiebron voor een rustgevend interieur is dan ook de stijl Zen. Zen is zelf geen interieur stijl maar het word vaak vergeleken met de simpelheid en de helderheid van het interieur, dit wil dus zeggen dat je met een zo simpel en helder mogelijk interieur veel rust creëert in je huis.

Nu je hiermee aan de slag wil gaan wil je natuurlijk ook weten hoe je dit het beste kan aanpakken, daarom een aantal tips om het creëren van een rustgevend interieur nog makkelijker te maken;

  1. Leg zachte materialen op de vloer, denk aan fijne zachte vloerkleden. Dit verhoogt zeker het gevoel van comfort in je huis.
  2. Kies natuurlijke en lichte stoffen voor je interieur, vooral in de woonkamer waar je de meeste tijd van de dag toch zal zitten
  3. Zorg voor iets creatiefs aan de muur, ga gus creatief te werk door middel van het ophangen van foto’s, kunstwerken of lijsten. maar zorg ook hier weer dat het niet te veel en te druk word.
  4. Gebruik zo min mogelijk decoraties.
  5. Plaats geurkaarsen om je reuk te activeren, dit is zeer effectief op je rustgevend gevoel.
  6. Plaats simpele meubels met niet al teveel details
  7. Het klinkt heel simpel maar zorg er voor dat het geen rommel in huis is. Dit kan voorkomen dat je alsnog veel stress hebt, ook al is dit niet gelijk te merken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply