39

Een zomerdeken: dit moet je erover weten

In de zomer kunnen de nachten soms wat minder ontspannen zijn. Het is warm, het is plakkerig, het is heet. Er zijn allerlei tips om je slaapkamer koel te maken en te houden. Maar wat dacht je van het dekbed? Er zijn veel mensen die altijd een deken over zich heen willen hebben, zelfs als het 30 graden is. Ben jij zo iemand? Dan is een frisse zomerdeken wellicht een uitkomst!

Voordelen van een zomerdeken

Een zomerdeken is dunner dan een normale deken. Het heeft een speciale werking dat vocht opneemt en bacteriën afremt. Dit zal je nachtrust een stuk aangenamer maken! Daarnaast is een zomerdeken heel praktisch. In tegenstelling tot een zomerdekbed, hoef je de deken niet uit een overtrek te halen. Dat scheelt een hoop gedoe! Gooi het ’s ochtends in de wasmachine, laat het goed drogen en je kunt er ’s avonds zo weer onder liggen. Op www.whitecloudz.nl kun zo’n zomerdeken van goede kwaliteit aanschaffen.

  

Een zomerdeken of een zomerdekbed?

Zoals hierboven beschreven staat zijn er dus zomerdekens en zomerdekbedden. De deken heeft geen overtrek, een dekbed wel. Het is heel persoonlijk waar je voorkeur naar uitgaat. Misschien vind je een deken zonder hoes erg makkelijk of heb je juist liever een mooie overtrek eroverheen. Als je voor een zomerdekbed zou gaan, dan is het slim om je even te verdiepen in de materialen. Er zijn vier verschillende opties met hun eigen voor- en nadelen:

  • Katoenen dekbed:

Een katoenen dekbed voelt heel luchtig aan. Het natuurlijke materiaal ademt en is heel geschikt voor mensen met allergieën. Ook een zomerdeken wordt over het algemeen gemaakt van hoogwaardig katoen!

  • Wollen dekbed:

Ook wol is een natuurlijk materiaal. Je verwacht het misschien niet, maar het kan heel koel aanvoelen! Verdiep je goed in de kwaliteit van het dekbed om dit zeker te weten. Wol neemt ook veel vocht op, wat een voordeel kan zijn op zo’n hete zomernacht.

  • Donzen dekbed:

Een dekbed van dons voelt heel licht aan. Daarnaast is het heel comfortabel materiaal om onder te slapen! Het ventileert goed en houdt je de hele nacht koel. Let wel op: sommige mensen zijn allergisch voor donzen dekbedden.

  • Synthetisch dekbed:

Een synthetisch dekbed is vaak goedkoper dan een dekbed van natuurlijke materialen. Het is daarnaast makkelijk schoon te maken, wat het een goede keuze maakt voor mensen met allergieën. Of het ook net zo fijn aanvoelt als de andere opties? Dat kun je het beste zelf gaan uitproberen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply