41

Een vakantiehuis in het buitenland opknappen? Zo doe je dat!

Heerlijk hoor, een vakantiehuis in het buitenland. Na weken van onderzoek en online speurtochten naar een vakantiehuis Toscane is het dan eindelijk zo ver: je hebt je paleisje in het buitenland gevonden. Nu wil je het natuurlijk wel helemaal naar eigen smaak en stijl opknappen, inrichten en decoreren. Het is nu eenmaal je tweede thuis en je wilt die zonnige zomermaanden wel ontspannen door kunnen brengen Maar het klussen in het buitenland kan zomaar eens net wat anders zijn dan binnen de Nederlandse grenzen. Hoe je een vakantiehuis in het buitenland opknapt, lees je hier!

1. Doe voldoende onderzoek

Wanneer je op zoek gaat naar een vakantiehuis in een specifiek land of een specifieke landstreek zoals Toscane, heb je natuurlijk al best wat onderzoek gedaan. Wat is er te doen in de omgeving, welke taal wordt er gesproken, welke regelgeving en wetten zijn er en hoe ziet het leven in Toscane eruit. Wanneer je een vakantiehuis op gaat knappen is het belangrijk om nog een extra punt toe te voegen in dit onderzoek: hoe gaat het klussen, opknappen, verbouwen en renoveren in zijn werk? Welke bedrijven zijn bereid je een handje te helpen? Kun je het beste een freelance klusjesman inhuren, of is een aannemer toch een betere keus? Maak een lijstje van alle mogelijke kandidaten en ga op zoek naar referenties en ervaringen om een goede keuze te kunnen maken.

2. Houd rekening met cultuurverschillen

Ben je eindelijk aan de slag gegaan met het opknappen van je vakantiehuis in het buitenland, blijkt het allemaal toch wat langer te duren dan je had gehoopt. Je wacht al maanden op de nieuwe ramen en de aannemer die je bij deze klus zou helpen komt iedere dag te laat opdagen. Dit betekent niet dat de hele omgeving tegen je is; in sommige landen werkt het gewoon allemaal net wat anders dan in Nederland. Ga dus op zoek naar ervaringsverhalen; gegarandeerd dat er mensen zijn die je zijn voorgegaan!

3. Maak een duidelijk vision board

Alle materialen zijn binnen, en de aannemer heeft na veel overleg toch besloten om maar wat vroeger op locatie te arriveren: je kan eindelijk aan het klussen gaan! Hoe komt je ideale vakantiewoning eruit te zien? Welke kleuren, stijlen en materialen gaan er gebruikt worden en wat zijn de echte musts van de woning? Zorg dat je alle informatie, idee├źn en beelden samenvat op een vision board of zelfs in een project map. Zo weet iedereen die aan het klussen is precies welke richting je op wilt, en kan er altijd even teruggekeken worden naar hoe het eindresultaat er ook alweer uit moest komen te zien.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply