40

Een tapijt kopen: 4 tips

Nu is al dat laminaat en hardhout natuurlijk ongelooflijk trending en populair, maar een lekker stuk tapijt onder je voeten is en blijft gewoon erg fijn. Lekker met je voetjes in het warme tapijt zinken terwijl je uit bed stapt. Of lekker zonder sloffen of schoenen door de woonkamer struinen omdat je voeten lekker zacht aanvoelen op het tapijt. Wil je nu ook graag tapijt kopen maar weet je niet goed waar je op moet letten? Met deze tips vind jij gegarandeerd het tapijt van je dromen.

1. Welke ruimte?

In welke ruimte komt het tapijt te liggen? De keuken is waarschijnlijk niet de meest logische plek voor een mooi tapijt, maar de slaap- of woonkamer daarentegen kan er erg sfeervol door worden. Het soort tapijt dat je uiteindelijk kiest is ook afhankelijk van de keuze van ruimte. Een tapijt in de slaapkamer mag bijvoorbeeld gerust wat ‘wolliger’ zijn gezien er niet zoveel gelopen wordt. In de woonkamer of misschien zelfs in de hal is dat waarschijnlijk een ander verhaal.

tapijt kopen

2. Laat het mooi samenkomen met je interieurstijl

Ook de interieurstijl speelt natuurlijk een grote rol. Wil je een tapijt kopen voor een industrieel interieur, dan eindig je waarschijnlijk met een andere look dan wanneer je op zoek gaat naar een tapijt voor een landelijk interieur. De interieurstijl kan over het algemeen bepalend zijn voor je uiteindelijke keuze tapijt. Kijk dus eens goed rond in je woning en probeer een specifieke smaak en stijl te herkennen in alle meubelstukken, materialen en accessoires. Kies vervolgens een tapijt dat bij deze interieurstijl past.

Shoptip voor mooie tapijten: ColliShop.

3. De bewoners

Heb je honden, katten, vogels of andere huisdieren in huis? Dan heb je wellicht behoefte aan een ander soort tapijt dan wanneer je alleen in de woning woont. Ook kinderen of andere woonsituaties vragen om specifieke soorten vloerbedekking. Een tapijt in de kinderkamer is bijvoorbeeld ideaal, maar met zoveel voetjes die in de woonkamer rondlopen loop je misschien de kans dat het tapijt sneller verslijt. Of wat dacht je van lange honden of kattenharen? Een hoogpolig tapijt vangt deze haren gemakkelijker op dan een glad tapijt in de woning. Houd ook deze overwegingen in je achterhoofd voordat je een uiteindelijke keuze maakt.

4. Doe inspiratie op

Net als andere zaken in het interieur, is het ook voor het kiezen van een tapijt verstandig om wat inspiratie op te doen. Maak eventueel een tof moodboard om alle leuke tapijten en stijlen op een rijtje te krijgen. Zo wordt het maken van de uiteindelijke keuze een stuk gemakkelijker.

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply