16

Tips voor een opgeruimde slaapkamer

Niets is zo fijn als het nieuwe jaar beginnen met een fris en opgeruimd huis! Daarom delen we vandaag een aantal handige slaapkamer opruimtips. Het schoonmaken en organiseren van deze kamer is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zal het veel rust geven. Ze zeggen niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Tip 1. Maak iedere ochtend je bed op

Probeer dit jaar iedere ochtend het bed op te maken. Sla de dekens open zodat het matras en dekbed goed kan luchten. Een opgemaakt bed oogt netjes en geeft motivatie om de rest van de kamer ook op orde te houden.

Tip 2. Organiseer de kledingkast

Het organiseren van de kledingkast is essentieel bij het opruimen van de slaapkamer. Ongemerkt stapelen de kledingstukken zich op en wordt de kast erg rommelig. Om het overzicht terug te brengen, haal je eerst de hele kledingkast leeg. Sorteer de items per categorie en kijk of er kledingstukken weg kunnen. Kleren die je niet meer past of niet meer leuk vindt, kun je doneren of verkopen. Leg deze items direct apart en laat ze niet rondslingeren. Vervolgens kun je de kledingkast weer overzichtelijk inrichten. Tip: gebruik voor het hanggedeelte allemaal dezelfde kleerhangers. Hierdoor oogt het nog netter!

Lees ook ons artikel: tips voor een overzichtelijke en nette kledingkast

Tip 3. Zorg voor gesloten opbergruimte

De slaapkamer opruimen wordt een stuk eenvoudiger als er voldoende opbergruimte is. Koop daarom ruime kasten met lades of deuren. Open opbergruimte zoals een stellingkast oogt gauw rommelig. Voeg daarom liever gesloten opbergruimte toe.

Tip 4. Leer netjes opvouwen

Verdiep je eens in de technieken van opruim goeroe Marie Kondo. Zij heeft veel handige opruimtips voor de slaapkamer. Eén belangrijke opruimtechniek is om kleding netjes en compact op te vouwen. Zo kun je de kleding strak naast elkaar in een lade of mandje plaatsen.

Tip 5. Gebruik bakken, mandjes en ladeverdelers

Wanneer je enkel kasten met planken hebt, kun je gebruik maken van opbergbakken en manden. Hier kun je kleinere items of kledingstukken in opbergen. Heb je een grote ladekast en vind je het lastig om hier het overzicht te behouden? Koop dan een ladeverdeler om kleinere vakjes te creëren. Dit is ook erg handig voor een opgeruimde commode.

Tip 6. Ruim vaker tussendoor op

Wacht niet te lang met het opruimen en schoonmaken van de slaapkamer. Probeer tussendoor kleine taken op te pakken. Als het slechts 5 minuutjes duurt, kun je het beter direct doen. Zo loopt het minder snel uit op totale chaos.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply