35

een kleur kiezen voor in de slaapkamer…

Het kleurgebruik in de slaapkamer is belangrijk, want kleuren brengt sfeer en hebben invloed op je emoties. Als je ’s morgens graag fris en fruitig wil opstaan, wil je dat op jouw manier beleven. Als je rustig bent, dan wil je, als je ’s morgens je ogen open doet, rustig genieten van bijvoorbeeld een mooie kleur groen. Ben je een energiek type, dan vind je een gele kleur waarschijnlijk een goede start van de dag. Het is voor iedereen anders, gelukkig maar!

 

meubilair van de slaapkamer

In een slaapkamer wil je tot rust komen en in de morgen wil je energiek opstaan. Allereerst is het belangrijk dat het overzichtelijk is in je slaapkamer, want een opgeruimde kamer betekent een opgeruimd hoofd. In je slaapkamer is het goed als je niet te veel spullen neerzet. Een mooi bed, nachtkastjes, een kledingkast, een vloerkleed en mooie lampen zijn voldoende voor in de slaapkamer. Tegenwoordig kun je mooie bedden uitkiezen met een groot hoofdbord die bij iedere woonstijl passen. Een mooi bed wordt dan een belangrijke eyecatcher en bepaalt het kleurpalet.

 

een kleur kiezen in de slaapkamer

Als je een kleur kiest, is het belangrijk om deze af te stemmen op je smaak, je temperament en de ruimte zelf. Als je het kiezen best lastig vindt, kun je de tips uit hoe kies je kleur in je interieur goed gebruiken.
Het kan ook zijn dat je liever kiest voor een passende kleur die bij je emotie en je temperament past. Je kunt dan kiezen voor een kleur die aansluit bij je dynamiek, of je kunt juist het tegenovergestelde kiezen om een evenwicht te vinden….
Je hebt qua kleuren bijvoorbeeld de volgende keuzes:

 

1. rustgevende kleuren

Van kleuren kun je rustig worden en dan denk ik vooral aan de kleur wit of groen. Wit brengt rust en kalmte, het geeft een ruimtelijk gevoel en vraagt weinig aandacht. Groen associƫren we met rust en gezondheid, dat komt omdat de natuur vooral groen is en van nature zijn we daar graag.
Handig weetje: Bij de kleur groen passen alle kleuren uit de kleurcirkel, want alle kleuren bloemen passen bij een groen steeltje….

 

2. energieke kleuren

Geel en oranje zijn energieke kleuren, ze zetten ons in beweging. In deze twee kleuren zitten de kleuren en de energie van de zon in en die is belangrijk voor onze gezondheid en energiebalans.

 

3. donkere kleuren

Als je in een slaapkamer vooral wil slapen om goed tot rust te komen, kun je kiezen voor een slaapkamer met donkere kleuren als donkerbruin, antraciet of zelfs zwart. Zwart symboliseert alle kleuren van het universum en geeft een geborgen gevoel. Dat is handig in de slaapkamer…

 

4. frisse kleuren

Bij frisse kleuren denk ik aan een pallet met de kleur blauw. Blauw doet ons denken aan de lucht of het water en is naast fris ook een vreedzame kleur. Blauw past bij veel andere kleuren, dat is handig om te weten. Er wordt vaak gezegd dat blauw een koele kleur is, maar er zijn veel blauwen die warm zijn door de toevoeging van een druppeltje rood….

Welke kleur past bij jouw temperament en zou je graag in je slaapkamer gebruiken?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply