Piano als blikvanger in je interieur

Staat er bij jou een piano in huis, maar heb je eigenlijk geen idee hoe je het mooi in het interieur kunt verwerken? Dan komen de 6 onderstaande inspiratiebeelden zeker goed van pas! We laten je zien hoe je de piano kunt omtoveren tot blikvanger van de kamer. Door het muziekinstrument te decoreren of juist op te laten gaan in de omgeving. Jij bepaalt wat je favoriete styling idee is.

1. Chique urban jungle met piano

Bij een piano denken veel mensen direct aan een klassiek interieur. Toch past een klassieke zwarte piano bij veel meer woonstijlen dan je denkt. Op dit eerste voorbeeld zie je verschillende stijlen bij elkaar komen. Het is een chique Scandinavische basis met retro details en urban jungle decoratie. Omdat het zwart van de piano op meerdere plekken terugkomt, vormt alles toch een samenhangend geheel.

2. Witte piano in modern interieur

Wil je de lichte ruimte van je moderne woning niet onderbreken? Zet dan een witte piano tegen de muur! Op deze manier gaat het instrument helemaal op in de omgeving. Om er toch een blikvanger van te maken, kun je er bijzondere decoratiestukken opzetten. Denk aan een design vaas of minimalistische kunst in grote lijsten.

3. Piano met romantische decoratie

Deze setting straalt een en al romantiek uit. Dit komt vooral door de warme kleuren en bloemen als decoratie. Als je de piano een chique en sfeervolle touch wil geven, is het altijd mooi om goud- of kopertinten toe te voegen. Zet je liever geen items op de piano? Hang dan een paar fotolijsten met gedroogde bloemen op en bevestig een mooie wandlamp aan de muur. Zo’n lampje is direct heel functioneel in de avond.

4. Zwarte piano in kleine woonkamer

Zet de piano in een kleine kamer strak tegen de muur en koop een compact krukje. Bij voorkeur in dezelfde kleur als de piano, zodat het minder opvalt. Bij het bovenstaande voorbeeld zie je dat alles samensmelt met de donkere vloer. Door de rest van de ruimte wit te houden (muren, meubelen en raamdecoratie), oogt de kamer nog wel ruimtelijk.

5. Piano omringd door groen

Een ander leuk idee: de piano in de woonkamer helemaal omringen met groen. Deze combinatie werkt verrassend goed! Zet planten op en naast de piano. Voeg eventueel nog wat meer groen toe door ook een stoel of krukje uit te zoeken in deze natuurlijke tint.

6. Blauwe vintage piano in interieur

Als de brocante en vintage woonstijl je meer aanspreekt, kun je misschien wat inspiratie halen uit dit laatste voorbeeld. Wees bij deze stijl niet bang om los te gaan met de decoratie. Zolang alles binnen hetzelfde kleurenpalet blijft, zal het resultaat niet snel te chaotisch worden.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply