43

Een home office inrichten: dit mag niet ontbreken

Iedereen die vanuit huis werkt heeft eigenlijk een goede home office nodig. Of je nou zelfstandig ondernemer bent of gewoon regelmatig thuis voor je baas werkt. Een speciale plek is goed voor je concentratie en productiviteit. Ben je van plan om binnenkort je eigen thuiskantoor in te richten? Dan mogen de volgende dingen zeker niet ontbreken.

Praktisch bureau

Het bureau is een belangrijk onderdeel van een home office. Het moet groot genoeg zijn en je moet er fijn aan kunnen werken. Kies er dus eentje die de juiste hoogte heeft. Dit kan een gewone eettafel zijn, maar ook een speciaal bureau die je kunt verstellen. Koop vooral iets wat geschikt is voor jouw werk. Voor een illustrator is dat bijvoorbeeld heel anders dan voor een advocaat.

Fijne stoel

Bij een praktisch bureau hoort ook een goede bureaustoel. Wil je een stoel hebben met wielen of zit je liever stil op één plek? Misschien heb je wel meerdere zitplaatsen nodig of moet er juist ruimte over blijven om te kunnen staan. Dit zijn allemaal dingen waar je goed over na moet denken. Een fijne stoel is de investering meer dan waard.

Genoeg opbergruimte

Elk kantoor heeft genoeg opbergruimte nodig. Dit zal alleen erg verschillen per beroep. Ga dus na wat voor een spullen je moet opbergen en welke kast hier het beste bij past. Voor sommige mensen is een grote boekenkast handig en voor anderen juist een eenvoudige stellingkast. Door alles netjes op te ruimen creëer je meteen rust in de kamer. Dit is goed voor de werkflow!

Veel (dag)licht

Daglicht zorgt ervoor dat je productiever bent. Het zou dus fijn zijn als er een groot raam in het thuiskantoor zit. Hier kun je het bureau dan vlakbij zetten. Als er weinig lichtinval is, kun je dat oplossen met goede verlichting. Koop naast basis verlichting ook een bureaulamp en een paar sfeerlampen.

Inspirerende en persoonlijke touch

Zeker bij een creatief beroep is een inspirerende omgeving erg fijn. Dit heeft veel positieve invloed op je werk! Hang dus mooie kunst of foto’s aan de muur, omring jezelf met bijzondere woonaccessoires en zet ook een paar planten in de kamer. Zorg er daarnaast voor dat jouw home office echt als een thuis aanvoelt. Geef het een persoonlijk tintje en pas je eigen stijl toe. Als er een gezellige sfeer hangt, wil je er meer tijd doorbrengen en langer werken. Dat is een win-win situatie!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply