26

Een gietvloer laten plaatsen; hoe gaat dat in zijn werk?

Gietvloeren zijn immens populair. Steeds vaker wordt daarom ook een gietvloer gelegd in plaats van parket, plavuizen of vloerbedekking. Een gietvloer is strak, past bij ieder interieur, is stijlvol, eenvoudig schoon te maken en zeer duurzaam.

Laat een gietvloer plaatsen door een vakman

Het leggen van een gietvloer lijkt misschien eenvoudig maar is best een specialistische klus. Heb je hier “geen kaas van gegeten” dan is het zeer verstandig om het leggen van een gietvloer uit te besteden. Handig daarbij is dat je de gietvloer laat leggen door een vakman van het bedrijf waar je deze ook besteld hebt. Deze keus zorgt er namelijk voor dat het plannen van het werk makkelijker wordt. Spreek bij het kopen van de gietvloer direct een leveringstermijn af. Op deze manier weet jij precies wanneer je jouw woning moet ontruimen zodat de gietvloer gelegd wordt. Voor het leggen van een gietvloer is het verstandig om ongeveer twee weken aan te houden. Want naast de installatie moet de vloer ook nog een aantal dagen goed uitharden.

Tijdelijk je spullen opslaan

In die tussentijd moet je de inboedel ergens kwijt. Een handige oplossing hiervoor is een opslagbox voor de deur. Woon je bijvoorbeeld in Utrecht? Dan kun je opslag voor de deur in Utrecht regelen. Maar ook voor een willekeurige andere stad in Nederland is dit mogelijk. Kubox bijvoorbeeld levert opslagboxen aan huis in heel Nederland. Ideaal want op deze manier kun je heel eenvoudig je spullen opslaan voor de dagen dat de gietvloer geplaatst wordt en moet drogen.

Gietvloer voor alle delen van de woning

Wanneer je net zo enthousiast bent als velen van ons over de gietvloer, dan kun je deze vloer in alle ruimtes van je woning laten leggen. Een gietvloer is enorm veelzijdig, in vele kleuren te verkrijgen en toepasbaar in zowel de woonkamer, als de keuken, de badkamer en zelfs de garage! Het samenstellen van de gietvloer is geheel naar wens mogelijk. Of je nu op zoek bent naar een super strakke egale vloer of toch liever een stoere robuuste industriële look creëert, met een gietvloer is het mogelijk.

Woning ontruimen voor het plaatsen van een gietvloer

Verschillende soorten gietvloeren

Gietvloeren kun je in drie types onderverdelen. Je hebt namelijk de epoxy gietvloer, de polyurethaan gietvloer en de cementgebonden gietvloer. Epoxyvloeren zijn de meest harde gietvloeren die er bestaan en daarom zeer geschikt voor garages of zelfs industriele panden. De meeste particulieren kiezen echter voor een polyurethaan gietvloer. Deze is zacht en elastisch. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de vloer beter bestand is tegen krassen en geven daarnaast meer wooncomfort.

Leggen en drogen

Gietvloeren hebben eigenlijk geen echte nadelen, maar als er dan één genoemd moet worden dan is het de tijd die nodig is om de vloer te leggen en vervolgens de droogtijd. Wil je een goede gietvloer laten leggen dan ben je al snel twee weken verder voor je jouw woning weer kunt betreden. Wanneer je dus kiest voor zo’n vloer dan is een verbouwing stappenplan geen overbodige luxe, zodat alles gesmeerd loopt en je zo min mogelijk hinder ondervindt van het plaatsen van de vloer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply