18

De beste vloer voor jouw woonstijl? Vier vloeren voor 4 verschillende stijlen!

Bij het uitkiezen van een vloer, voor je huis, zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. Past de vloer in jouw levensstijl en woonsituatie, kun je de vloer makkelijk zelf leggen of moet er een specialist langskomen? Maar vooral belangrijk, welke vloer past er het beste bij jouw woonstijl? Houd je van strak en modern? Of van knus en traditioneel? Een passende vloer kan de uitstraling van jouw huis en woonstijl helemaal afmaken. Ben je dus op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat het beste bij jouw huis past? Nou, dan heb je geluk! Want hieronder lees je welke vloeren er het beste bij deze vier populaire stijlen passen.

Modern

Als je een moderne woonstijl hebt en een vloer zoekt die daar het beste bij past, is een PVC vloer misschien wel een goede optie. PVC vloeren zijn stevig en makkelijk in onderhoud. Ze kunnen tegen een stootje en zijn waterbestendig, dus ook snel en makkelijk schoon te maken. En omdat er zoveel verschillende soorten zijn, heb je een brede keuze in het uitzoeken van een vloer voor jouw moderne inrichting. Qua kleur, stijl en legging kun je dus alle kanten op met een PVC vloer.

Modern

Eclectisch

Bij een eclectische stijl draait alles om mixen en matchen, dus de beste vloer voor een eclectische woning is iets wat gemakkelijk aan verschillende looks kan worden aangepast. Eigenlijk past iedere vloer in een eclectisch interieur, zolang het maar gecombineerd wordt met sfeervolle vloerkleden. Voor een meer gedurfde look kun je proberen verschillende kleuren hout te gebruiken of de planken in een uniek patroon te leggen. Tegels zijn een andere veelzijdige optie voor een eclectische stijl, want deze zijn te verkrijgen in eindeloos veel kleuren en motieven. Je kunt zelfs verschillende soorten tegels met elkaar combineren om een echt unieke vloer te creëren.

Industrieel

Woningen met een industriële stijl hebben vaak een onafgewerkte stoere uitstraling. Dus de juiste vloer kan echt helpen om de toon te zetten. Een vloer in een betonlook is een populaire keuze voor een industriële stijl, omdat het een ruwe natuurlijke uitstraling geeft die daar goed bij past. Hout is een andere goede optie, omdat het warmte en karakter kan geven aan een anders misschien wat sombere ruimte. Uiteindelijk is de beste vloer voor een huis met een industriële stijl er een die de andere inrichtingselementen aanvult en helpt om een samenhangend geheel te vormen.

Landelijk

Houten vloeren zijn altijd een populaire keuze voor landelijke woonstijlen, maar je zult moeten beslissen of je een hardhouten vloer wilt of voor een PVC vloer in een houtlook gaat. Het kan allebei! Hardhout is traditioneler en gaat langer mee, maar het is wel echt een stuk duurder. PVC is minder duur en gemakkelijker te installeren. Je kan ook nog veel kanten op met het ontwerp en het legpatroon. Denk hierbij aan een legging in een Hongaarse punt, voor een klassiek effect.

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het iets is waar je van houdt want je zult er nog jaren naar kijken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply