42

DIY: Zelf een simpel poppenhuis maken

Welk meisje wordt er nou niet blij van een poppenhuis? En wat dacht je van alle stoere jongens? Ook zij kunnen hier uren mee spelen! De populaire Barbie, Disney of Playmobile huizen zijn alleen vrij prijzig. Het is daarom zeker de moeite waard om het gewoon zelf te maken.

Zelf een poppenhuis maken

Nu denk je misschien: ‘Oef, is het niet heel lastig om een poppenhuis te maken?’ We kunnen je vertellen dat het reuze meevalt! Je hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te doen. Kinderen zitten vol met fantasie en kunnen al snel tevreden zijn. Het hoeft er allemaal niet luxe en hypermodern uit te zien. Ook met een paar simpele materialen kun je al iets heel leuks maken. Kijk maar naar de afbeelding hieronder!

Dit heb je nodig

Wil je een simpel poppenhuis maken zoals op de foto? Dan heb je de volgende materialen en spullen nodig:

  • Planken/platen voor de ‘kamers’ of een paar dozen (Dit kan een houten doos zijn, maar ook een kartonnen schoenendoos.)
  • Als je gebruik maakt van houten planken: schuurpapier, spijkers, hamer, zaag, meetgereedschap, potlood
  • (Hout)lijm
  • Verschillende kleuren verf
  • Kwasten

Aan de slag!

Waarschijnlijk spreekt het nu voor zich. Je hoeft namelijk alleen maar een paar kamers te maken. Dit zijn vierkante of rechthoekige boxen die je naast elkaar en op elkaar kunt zetten. Je kunt dit helemaal zelf maken met een paar planken of platen. Maak ze aan elkaar vast met houtlijm en een aantal spijkers. Misschien kun je ergens ook een paar goedkope opbergdozen of decoratie boxen kopen. Dit scheelt weer een hoop werk. Als je het echt ‘lowbudget’ aanpakt, kun je ook oude schoenendozen of kartonnen dozen hergebruiken. Dit is natuurlijk minder stevig, maar het werkt ook prima. Je kunt al deze dozen aan elkaar vastplakken met lijm zodat het geheel goed blijft staan. Zet het poppenhuis ook altijd tegen een muur aan voor extra stevigheid.

Schuur de houten planken of werk de randjes van de dozen af. Nu is het tijd om te verven! Maak gebruik van de favoriete kleuren van je kind om extra punten te scoren. Je kunt eventueel nog leuke patronen schilderen voor de afwisseling. Of maak er een aantal ramen en deuren in. Dit kun je verven, tekenen of echt uitknippen/uitzagen. Je kunt zelf bepalen hoeveel details je in het poppenhuis verwerkt!

De poppen en de meubels

Tot slot kun je het poppenhuis inrichten met speelgoed wat al in huis ligt. Het is niet erg als de poppen of meubels qua verhouding niet helemaal kloppen bij de kamers. De meeste kids letten hier toch niet op! Je kunt ook op zoek gaan naar goedkope (tweedehandse) poppenmeubels op het internet of in de folders.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply