43

DIY: Zelf een piñata maken

Wist je dat piñata’s oorspronkelijk helemaal niet uit Mexico komen, maar uit China? Ze werden gebruikt met kerst of een kinderverjaardag. In eerste instantie om geesten te verjagen. Nu wordt het vooral gebruikt als onderdeel van een gezellig feest. De pinata wordt aan het einde van het feestje kapot geslagen, waarna er allemaal snoep en confetti op de grond valt. Soms zitten er zelfs kleine cadeautjes in!

Hoe maak je een pinata?

In dit DIY artikel gaan we een makkelijke pinata maken van karton. We leggen stap voor stap uit hoe je dit aan moet pakken. Een andere optie is om papier-maché te gebruiken. Dan kun je bijvoorbeeld een pinata maken met een ballon als basis. Heb je geen tijd om te knutselen of ben je niet zo handig? Dan kun je ook een pinata laten maken of er kant-en-klaar eentje kopen in de winkel.

Pinata zelf maken: wat heb je nodig?

Een pinata knutselen hoeft dus niet ingewikkeld te zijn. Voor onze eenvoudige manier heb je de volgende spullen nodig:

  • Karton
  • Gekleurd papier
  • Schaar
  • Lijm en plakband
  • Potlood en zwarte stift
  • Vrolijke versiering
  • Vulling voor de pinata (zoals confetti, snoep, cadeautjes)
  • Touwtje

Stap 1: Maak de basis voor de pinata

Knip de basis van de pinata twee keer uit een stuk karton. In dit geval hebben we gekozen voor de vorm van een lama. Je kunt natuurlijk ook een eenhoorn pinata maken, een stoere dino pinata maken of een pinata voetbal maken!

Stap 2: Maak de zijkanten stevig vast

Maak vervolgens een stevige rand om de kartonnen basis. Plak dit vast met lijm en verstevig het eventueel met een beetje plakband. Het geheel moet ook niet té stevig worden, omdat het dan niet kapot geslagen kan worden.

Stap 3: Vul de pinata en maak het dicht

Vul de kartonnen creatie nu met verpakte snoepjes, kleine cadeautjes en/of confetti. Daarna maak je de pinata dicht met het andere stuk karton.

Stap 4: Bekleed de pinata met papier

Nu is het tijd voor het leukste deel. We gaan de buitenkant versieren! Zorg er eerst voor dat het bruine karton niet meer zichtbaar is. Geef de lama bijvoorbeeld een witte ‘vacht’.

Stap 5: Geef de lama een gezicht

Breng de lama tot leven met een vriendelijk gezichtje en leuke oren. Je kunt zelfs voetzolen aan de onderkant plakken als detail.

Stap 6: Versier de pinata

Maak de pinata lama nu helemaal af met vrolijke en uitbundige versiering. Je mag helemaal los gaan! Alleen nog een touwtje eraan en je kunt ‘m aan het plafond of aan een boom vastmaken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply