6 prachtige interieurs met een visgraatvloer

Het is een grote trend onder de vloeren: de visgraatvloer! De naam verwijst naar het patroon waarin de vloer wordt gelegd. De planken liggen schuin tegen elkaar en vormen zo een zigzag patroon. De visgraatvloer wordt nog vaak verward met de Hongaarse punt. Toch is er een duidelijk verschil. Op de onderstaande afbeelding zie je dat de visgraatvoer (links) bestaat uit korte planken die recht zijn afgezaagd. Bij de Hongaarse punt (rechts) zie je geen trapsgewijs patroon, omdat de planken juist schuin zijn afgezaagd. Voor het gemak hebben we het in dit artikel alleen over de visgraat vloer.

1. Moderne woonkamer met PVC visgraat vloer

Hoewel een visgraat vloer vrij klassiek is, past het toch heel goed bij een modern interieur. De woonkamer krijgt er veel meer karakter van! Je kunt bovendien kiezen voor een PVC visgraat vloer met vloerverwarming. Zo blijven de voeten ook in het najaar lekker warm.

2. Moderne keuken met visgraat vloer van kunststof

Een kunststof vloer met visgraat motief is ook ideaal voor in de keuken. PVC of vinyl is namelijk erg eenvoudig schoon te maken. Het heeft hetzelfde luxe effect als een echte houten vloer, maar dan met veel meer voordelen. Handig toch?  

3. Thuiskantoor met houten visgraat vloer

Kan jouw thuiskantoor of studiekamer wel een opknapbeurt gebruiken? Vervang de saaie vloer dan voor een mooie visgraatvloer! Je ziet dat het de ruimte meteen opfleurt. Het is erg goed te combineren met een witte muur, minimalistische meubels en een Scandinavische sfeer.

4. Scandinavische slaapkamer met visgraat vloer laminaat

Laten we nog even bij die Scandinavische stijl blijven met deze prachtige slaapkamer. De vloer komt nog beter tot zijn recht door een overvloed aan daglicht door de grote ramen. Ondanks het drukke patroon van de visgraat vloer oogt het geheel toch heel ruimtelijk.

5. Retro interieur met eiken visgraat vloer

De populaire vloer is ook erg geschikt voor een retro interieur. In dat geval kies je voor een warmere houtsoort (of kunststof vloer met warme houtlook). Dit past namelijk mooi bij retro kleuren als okergeel, smaragdgroen, roestrood en donkerbruin. Tip: Ga voor een moderne look met een witte basis zoals op het bovenstaande inspiratiebeeld.

6. Chique woonkamer met glanzende visgraat vloer van hout

Een houten visgraat vloer krijgt een hele andere uitstraling met een glanzende toplaag. Het ziet er iets chiquer en luxer uit. Zo is er voor iedereen wel een goede match te vinden!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply