32

DIY: Zelf een bloemstuk maken voor een bruiloft

Steeds vaker zien we Amerikaanse invloeden terugkomen bij een bruiloft. Het wordt allemaal groter aangepakt, het bruidspaar leest tijdens de ceremonie een persoonlijke trouwbelofte voor en er verschijnen meerdere bruidsmeisjes en bruidsjonkers in prachtige outfits. Ook tijdens het diner wordt er meer aandacht besteed aan de decoratie. De tafel is perfect gedekt en in het midden staat een opvallend bloemstuk. Zo’n tafelstuk kun je van tevoren bij een goede bloemist bestellen. In sommige gevallen regelt de trouwlocatie (of de weddingplanner) deze aankleding. Om geld te besparen kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Hoe kan je een bloemstuk zelf maken? Wij laten het stap voor stap zien in dit Do It Yourself artikel!

Zelf een tafelstuk maken voor een bruiloft: wat heb je nodig?

Als je zelf een bloemstuk gaat maken voor op tafel, kun je het beste rekening houden met het thema van de bruiloft. Misschien heeft het bruidspaar een bepaald kleurenpalet in gedachten of staat er een specifieke stijl centraal. Vraag dit altijd even na. Vervolgens kun je de juiste bloemen, takken en versieringen gaan inkopen. Neem meteen het onderstaande lijstje mee met alle benodigdheden:

  • Grote schaal, bijzondere vaas of andere basis voor het bloemstuk
  • Steekschuim
  • Steekschuim stekers/pinnen
  • Bloemen
  • Bloemenschaar
  • Lint
  • Mes
  • Lijm
  • Siersteentjes

Stap 1: Maak de basis

Begin met het versieren van de basis. Dit kan namelijk lastig zijn als er al bloemen in de schaal of vaas zitten. Je kunt een glazen schaal eenvoudig versieren met een lint. Deze plak je vast met (hete) lijm.

Stap 2: Plak een steekschuim pin vast

Om ervoor te zorgen dat het steekschuim goed op zijn plek blijft zitten, kun je een speciaal pinnetje vastplakken in de schaal. Vaak hebben deze steekschuim stekers een zelfklevende laag.

Stap 3: Snijd het steekschuim op maat

Meestal is een blok steekschuim veel te dik voor een mooi tafelstuk. Je kunt het schuim daarom het beste doormidden snijden en vervolgens op het juiste formaat maken. Haal ook een stuk van de hoeken af zodat het beter in de ronde vorm past.

Stap 4: Prik het steekschuim vast

Als je het steekschuim op het juiste formaat hebt gesneden, kun je het vastprikken op de pin. Zorg ervoor dat er minimaal één centimeter ruimte overblijft bij de rand.

Stap 5: Strooi sierstenen in de schaal

Bij een glazen schaal is het niet zo mooi als je het groene steekschuim kunt zien. Strooi daarom een laagje met sierstenen rond de randen.

Stap 6: Maak het bloemstuk

Tot slot kun je aan de slag met het bloemstuk. Gebruik bloemen die passen bij de sfeer van het huwelijk. Je kunt de decoratie op de bruiloft zelf maken (in de ochtend) of een dagje van tevoren. Zo zien de bloemen er mooi en vers uit.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply