91

DIY: 5x een originele bloemenvaas

Ben je in een creatieve bui? Maak dan eens een unieke en originele bloemenvaas! Het is een leuk project om een middagje voor uit te trekken. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wil. Wij zetten een paar toffe ideeën voor je op een rijtje!

Vaas van een gloeilamp

Misschien heb je nog wel een kapotte gloeilamp achterin de kast liggen. Deze komt nu goed van pas. Je kunt er namelijk een hele leuke vaas van maken! Haal voorzichtig de ijzeren fitting eraf met een tang. Maak ook de binnenkant van de lamp los en maak het glas helemaal leeg. Draai er vervolgens een stuk touw omheen en lijm dit vast. Laat een stuk van dit touw over zodat je de gloeilamp op kunt hangen. Leuk voor aan de muur of boven een tafel!

Vaas van oude flessen

Dit is een van de makkelijkste Do It Yourself opties. Je hoeft namelijk alleen maar een oude fles op te poetsen. Haal het label er vanaf (of juist niet), maak de fles schoon en je bent klaar. Wil je er toch wat meer moeite in stoppen? Hang de lege flessen dan in een fotolijst aan de muur. Dat is pas een origineel kunstwerk!

Vaas van reageerbuizen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is ontzettend stijlvol: vaasjes van reageerbuizen! Je kunt de houders zelf maken van dik ijzerdraad. Of zet de reageerbuisjes in een houten frame voor een landelijke look! Zet er een paar naast elkaar voor het mooiste resultaat.

Vaas van lego

Een vaas van lego is niet alleen een leuk gezicht, maar het is ook leuk om te maken. De kinderen willen hier vast aan meehelpen! Je kunt je fantasie helemaal los laten gaan qua kleuren en vormen. Stop er wel een stuk plastic of een hoog glas in. Anders loopt het water er aan alle kanten uit.

Vaas van gips

Een vaas van gips kost wat meer tijd en moeite, maar dan heb je ook wat! Maak een gipsafdruk van je eigen hand of samen met iemand anders. Koop hiervoor vormpoeder voor de mal en gipspoeder voor de afdruk. Mix eerst de gel substantie om de handen in te stoppen. Wacht tot het hard is geworden en haal langzaam je hand eruit. Giet daarna de mix voor het gips erin en laat dit uitharden. Zet het op de kop en haal voorzichtig de mal van de afdruk af. Je kunt het gat voor de bloemen achteraf maken of een buisje tijdens het afdrukken vasthouden.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply