41

DIY: Wortel knutselen met crêpepapier als kindertraktatie

Ben je op zoek naar een leuke kindertraktatie voor op school of tijdens een feestje? Dan hebben wij een tof Do It Yourself idee: maak een wortel van crêpepapier! Het is zo eenvoudig om te maken, dat je het zelfs samen met peuters in elkaar kunt knutselen. Je kunt zelf bepalen of je er snoepjes in stopt of er juist een gezonde kindertraktatie van maakt.

Zelf een wortel van papier maken: wat heb je nodig?

Een wortel van crêpepapier knutselen kost niet veel tijd. Het zijn maar een paar simpele stappen en je hebt er ook weinig spullen voor nodig. Perfect als je in een avondje of vroeg in de ochtend nog een traktatie moet maken! Zorg er in ieder geval voor dat je de onderstaande benodigdheden in huis hebt:

  • Crêpepapier in het oranje en groen
  • Schaar
  • Plakband en/of nietmachine
  • Lint of touw
  • Verpakte snoepjes of een gezond alternatief

Stap 1: Knip het crêpepapier

Knip een groot vierkant van het oranje crêpepapier en knip een rechthoek van het groene papier. Op de afbeelding kun je goed zien hoe groot het ongeveer moet zijn. Natuurlijk kun je ook zelf het formaat bepalen.

Stap 2: Maak een puntzak van crêpepapier

Vouw het oranje crêpepapier in de vorm van een puntzak. Je kunt ervoor kiezen om het papier vast te maken met plakband of met een nietje. Geef je deze traktatie aan kleine kinderen? Dan kunnen nietjes gevaarlijk zijn door de scherpe randen.

Stap 3: Vul de papieren wortel

Vul de papieren wortel en draai de bovenkant dicht. Omdat vocht en crêpepapier niet goed samengaan, is het verstandig om alleen verpakte snoepjes of verpakte gezonde alternatieven erin te doen.

Stap 4: Vouw en knip het groene crêpepapier

Vouw het groene papier dubbel en knip het van de bovenkant tot de helft in. Het lijken nu een soort grassprietjes.

Stap 5: Draai de sprietjes tot wortelloof

Knijp de sprietjes van crêpepapier samen en draai ze in elkaar. Nu lijkt het nog meer op de bladeren (loof) van een wortel.

Stap 6: Maak het blad vast

Maak het groene blad vast aan de wortel van crêpepapier. Draai het om de bovenkant heen zodat er een duidelijke wortelvorm ontstaat. Maak het vast met een stukje plakband en/of een touwtje.

Tadaa! De wortels van crêpepapier zijn nu helemaal klaar! Dit knutselwerkje is niet alleen leuk als verjaardag traktatie op school, maar ook voor tijdens Pasen. Dan vul je ze gewoon met chocolade eitjes.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply