35

DIY: Maak zelf een 3D kaart voor Pasen

Heb jij al plannen voor Pasen? Misschien ga je eieren verstoppen in de achtertuin, gezellig brunchen met familie of komen de (klein)kinderen op bezoek. Als je nog helemaal geen activiteit hebt bedacht, hebben wij wellicht een tof idee voor je. Namelijk het knutselen van 3D kaarten! Dit kun je helemaal mindfulness in je eentje doen of juist samen met leuk gezelschap. Deze Paas kaarten kun je ook eerder deze week maken en gebruiken als uitnodiging. Of wens je lieve buurvrouw eens een fijne dag door middel van een kaartje door de bus. Het is helemaal aan jou!

Zelf 3D kaarten voor Pasen maken: wat heb je nodig?

Het is vrij eenvoudig om een 3D kaart voor Pasen in elkaar te knutselen. Haal hiervoor de volgende benodigdheden in huis:

  • 4 stukken stevig papier of dun karton
  • Gekleurd papier (of standaard plaatjes van Pasen)
  • Rol met dubbelzijdig foam tape of kleine 3D foamblokjes
  • Schaar
  • Lijm

Tip: Wil je tijd besparen? Koop dan kant-en-klare 3D knipvellen voor Pasen. Deze kun je in verschillende hobbywinkels en voordeelshops vinden.

Stap 1: Knip alle vormen

Voor deze 3D kaart gebruik je vier stukken dik papier. Knip een ovaal in drie van de vier papiertjes. Knip een groot, een middel en een klein ovaaltje uit. Met het laatste stuk hoef je niets te doen. Knip vervolgens een konijntje, twee eieren, twee wolken en twee stukjes gras uit gekleurd papier. Natuurlijk kun je hier ook je eigen draai aan geven. Vervolgens plak je een stuk gras en het konijn vast aan de achterkant van de opening. Hiervoor gebruik je het papier met het grootste gat.

Stap 2: Plak het tweede raam

Nu plak je het gras en een ei vast in het tweede ‘raam’. Hiervoor gebruik je het papier met de middelgrote opening. Je krijgt het mooiste effect als je het ei aan de andere kant plakt dan het konijn. In dit geval is dat aan de linkerkant.

 

Stap 3: Maak de derde laag

Bij de derde laag plak je het ei juist in het midden. De wolk mag je daarna op de bovenkant van het papier plakken. Zo lijkt het straks alsof de wolk zweeft.

Stap 4: Plak stukjes foam

Voor een duidelijk 3D effect plak je dikke stukjes foam op het onderste papier. Haal het laagje van het dubbelzijdige tape af en plak hier het kleinste frame op.

Stap 5: Bouw de kaart op

Plak weer een paar stukjes foam op de zijkanten van de kaart en bouw het verder op. Ga van klein naar groot.

Stap 6: Maak de 3D kaart af

Geef je Paas kaart een finishing touch met een laatste wolk op de voorkant. Hierna kun je eventueel nog een leuke tekst erbij zetten.

 

Lees ook onze andere Do It Yourself artikelen voor Pasen:

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply