42

De kracht van drie toepassen in je interieur

Misschien heb je er al wel eens eerder van gehoord, of misschien is ‘de kracht van drie’ helemaal nieuw voor je. Hoe je het ook wend of keert: het toepassen van de kracht van drie in je interieur werkt! Volgens interieurdesigners is dit de manier om ervoor te zorgen dat alle elementen in de woning er ‘natuurlijk’ uitzien. Twee dezelfde items kunnen er natuurlijk wat ‘gemaakt’ uitzien, terwijl drie (een oneven getal) het geheel wat natuurlijker maakt. Maar hoe kun je de kracht van drie toepassen in je interieur? Dat lees je hier.

De kracht van drie toepassen in je interieur

 1. In kleuren

  De kracht van drie wordt het meeste teruggezien in het kleurgebruik in de woning. De combinatie van bijvoorbeeld knalkleuren paars, groen en rood, is een goed voorbeeld van de kracht van drie. Maar ook meer natuurlijke kleuren zoals wit, bruin en groen, komen in veel woningen voor. Door de kracht van drie zoveel mogelijk toe te passen in de woning, geef je het geheel een mooie uitstraling en lijkt alles er uit te zien zoals het hoort.

 2. In materialen

  Welke materialen gebruik je veelal in de woning? Heb je een industriele look, of wordt je vrolijker van een landelijke uitstraling? Welke interieurstijl je ook hebt, het combineren van drie verschillende materialen en texturen geeft je woning een frisse uitstraling. Je weet wel, zo’n woning waarbij alles precies lijkt te zijn zoals het moet zijn; dat is de kracht van drie! Gebruik bijvoorbeeld hout, steen en beton. Of combineer beton met koper en andere metalen om een toffe look te creeĆ«ren. Welke materialen je ook besluit te gebruiken: houd je vast aan de kracht van drie.

  De kracht van drie toepassen in je interieur

 3. De verlichting

  Nu heb je waarschijnlijk meer dan 3 lampen in een specifieke ruimte staan, maar welke lampen heeft een woning nu eigenlijk nodig? Juist, vloerlampen, plafondlampen en sfeerverlichting. Wederom drie verschillende soorten lampen, die op de juiste manier sfeer in de woning brengen. Door de kracht van drie ook toe te passen in de verlichting breng je de woning weer helemaal terug in balans.

 4. Met meubilair en decoratie

  Heb je twee leuke poefjes in de woonkamer staan? Dan voeg er maar snel een derde poefje aan toe. Je zal namelijk direct zien dat dit een hele andere uitstraling geeft. Hetzelfde geld voor de decoratieve items. Een schilderij boven de bank? Voeg er nog twee aan toe, en je hele woonkamer ziet er anders uit!

Heb jij al ooit van de kracht van drie gehoord, of dit zelfs toegepast in je interieur? We zien je foto’s graag in de opmerkingen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply