41

een raamtekening in kerstsfeer

raamtekening

een deel van de raamtekening

Meerdere keren per jaar maak ik met krijtstiften een raamtekening op mijn raam. Het grootste voordeel is dat je regelmatig een nieuw uitzicht hebt en ik lekker even mezelf kan uitleven. Eerst vond ik het heel spannend, want…. zou het in 1x lukken en was het wel mooi genoeg. Inmiddels weet ik dat fouten maken helemaal niet erg is en dat het juist authentiek is als het niet strak en kaarsrecht is.

Ieder jaar maak ik een raamtekening voor kerst, de voorbeelden van mijn kerstraam met krijtstiften worden erg goed bekeken 🙂 Dit stimuleert om weer een nieuwe te maken… Ik ging met goede zin aan de slag.

stappenplan voor de raamtekening

Wil jij ook een krijttekening op je raam maken, dan kun je het volgende stappenplan volgen:

1. Zoek inspiratie door een goed zoekwoord in te typen bij google of pinterst. Sla de plaatjes op en maak er een klad-tekening van.
2. Leg de spullen klaar om op het raam te tekenen, zoals: een krijtstift van uni posca, een rol keukenpapier en een nat doekje.
3. Verdeel het raam in delen en teken eerst de grote dingen. Zorg dat je in het figuur ook gelijk tekent, want doe je dit later, dan veeg je de buitenlijntjes per ongeluk uit.
4. Heb je een fout gemaakt, veeg het direct weg met je vinger of een vochtig keukenpapiertje. Droog het goed na voor je verder tekent. De krijt gaat namelijk anders uitvloeien en dat is erg jammer.
5. Kijk op een afstand of je nog iets wilt verbeteren of aanvullen.

ontwerpen van krijtstifttekeningen

Wil jij ook eens je ramen versieren met een herfst, sint, kerst, verjaardagen of geboorte tekening. Of wil je gewoon zomaar een mooie tekening of een quote… Dan kun je leuke ontwerpen van tekeningen vinden in de webshop van krijtstifttekening.nl Je kunt de ontwerpen downloaden, uitprinten en vervolgens ze thuis op je raam thuis tekenen. Succes!

Als je ook aan de slag gaat, wens ik  je een leuk uitzicht.

raamtekening voor kerst

de raamtekening vanaf buiten

raamtekening

een raamtekening vanaf buiten

raamtekening

mijn raamtekening voor kerst

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply