29

DIY: Nep spin van vilt maken voor 1 april

Het is vandaag 1 april – tijd voor een grapje! Maak bijvoorbeeld samen met je (klein)kind een nep spin om iemand mee te laten schrikken. Je kunt de spin zo eng maken als je zelf wilt. Wij hebben gekozen voor een hele schattige variant. In dit Do It Yourself artikel lees je stap voor stap hoe je het kunt maken.

Zelf een nep spin knutselen van vilt: wat heb je nodig?

De nep spin uit dit artikel is gemaakt van vilt. Je kunt eventueel ook een andere stevige stof gebruiken. Laten we even op een rijtje zetten wat de benodigdheden zijn voor dit DIY project:

  • Zwart en wit vilt
  • Naald en draad (zwart en wit)
  • Vulmateriaal (zoals zachte kussenvulling of watten)
  • Schaar
  • Eventueel een vingerhoed

Stap 1: Knip alle vormen uit

Pak eerst een stuk zwart vilt erbij. Hier knip je acht poten uit, twee grote rondjes voor het lijf en twee hele kleine rondjes voor de ogen. Daarna hoef je alleen nog maar twee kleine rondjes uit het witte vilt te knippen. Deze zijn ook voor de ogen. Kijk maar naar de bovenstaande afbeelding voor een duidelijk overzicht!

Stap 2: Maak de ogen op het grote rondje

Maak de kleinste zwarte rondjes vast op de witte. Gebruik hiervoor het zwarte draad. Vervolgens naai je het geheel vast op het hoofd van de vilten spin met wit draad.

Stap 3: Leg de poten tussen de twee rondjes

Nu komt het ‘lastige’ gedeelte. De twee grote rondjes (het lijf van de spin) moeten aan elkaar vastgemaakt worden. Voor het mooiste resultaat moet je hier meteen de acht poten tussen naaien. Leg alles dus eerst op de juiste plek tussen de twee rondjes in. Maak de poten eventueel vast met spelden.

Stap 4: Naai het geheel bijna helemaal vast

Naai de twee grote rondjes aan elkaar vast met de poten ertussen. Let op: er moet bovenaan nog een stuk open blijven zodat je de spin van vilt kunt vullen. Is het iets te ingewikkeld voor de kinderen? Dan kun je ook eerst het lijf afmaken en daarna de pootjes aan onderkant bevestigen.

Stap 5: Vul het lijfje van de nep spin

Stop voorzichtig het vulmateriaal in de nep spin totdat het een mooie bolle vorm heeft. Daarna naai je de rest van het lijfje helemaal dicht. Tadaa! De lieve vilten nep spin is klaar! Je kunt het natuurlijk ook gebruiken als decoratie tijdens Halloween of knutselen tijdens een kinderfeestje.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply