28

DIY: Mini kerstboom maken van takjes

Kerst wordt ongetwijfeld anders dan andere jaren. Maar dat betekent niet dat het huis niet gezellig mag worden aangekleed. Sterker nog, misschien is het juist hét moment om extra uit te pakken met kerstversiering en sfeervolle decoratie! In dit Do It Yourself artikel laten we stap voor stap zien hoe je een mini kerstboom in pot kunt maken. Ideaal als je geen ruimte hebt voor een grote kerstboom of als je de kersttafel, vensterbank of kast nog wat gezelliger wil aankleden.

Kleine kerstboom maken: wat heb je nodig?

Om zelf mini kerstboompjes te maken, heb je de volgende spullen nodig:

  • Klein potje
  • Steekschuim
  • Groene takjes (bijvoorbeeld van coniferen)
  • Mos
  • Mesje
  • Knipschaar
  • Satéprikker
  • Groen tape
  • Lijmpistool
  • Versiering zoals besjes, gedroogde sinaasappel, kerstballen, glimsteentjes, nep sneeuw en/of een klein lichtsnoer als je een mini kerstboom met verlichting wil maken

Stap 1: Vul het potje met steekschuim

Snijd het steekschuim met een mes op maat en vul de bloempot. Heb je geen steekschuim in huis? Dan is piepschuim of zand ook een prima optie. Het gaat erom dat je de kerstboom er stevig in kunt steken.

Stap 2: Bedek het steekschuim en knip takjes

Bedek het zichtbare steekschuim met (nep) mos en pak daarna de takken erbij. Coniferen takken zijn perfect voor deze Do It Yourself! Je kunt er kleine bosjes van knippen zonder dat ze helemaal uit elkaar vallen.

Stap 3: Plak de takjes op de satéprikker

Als je genoeg takken in kleine stukjes hebt geknipt, kun je deze bevestigen aan de satéprikker. Gebruik hiervoor tape met een groene kleur zodat het nauwelijks opvalt. Zorg ervoor dat de takjes stevig blijven zitten en dat ze niet naar beneden glijden. Je kunt het eventueel verstevigen met lijm of groen ijzerdraad.

Stap 4: Zet de kleine kerstboom in de pot

De mini kerstboom begint nu vorm te krijgen! Zet de onderkant van de satéprikker stevig in het schuim en werk het stokje eventueel weg met meer mos.

Stap 5: Versier de mini kerstboom

Bij deze laatste stap mag je je creativiteit helemaal laten gaan. Het is tijd voor de versiering! Dit maakt de mini kerstboom echt compleet. Het makkelijkste is om de versiering vast te maken met hete lijm. Het is ook erg leuk om een kleine kerstboom met lichtjes te maken. Gebruik hiervoor een klein lichtsnoer op batterijen.

Tadaa – jouw mini kerstboom is helemaal klaar!

Heb je nog geen kerstcadeaus in huis? Geen paniek! We hebben ook een handig artikel geschreven met originele last minute kerstcadeau ideeën.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply