23

Hoe kun je zo goedkoop mogelijk verbouwen?

Bij een verbouwing komt natuurlijk al gauw een groot kostenplaatje kijken. Die kosten wil je het liefst zoveel mogelijk beperken: hoe goedkoper je kunt verbouwen, hoe meer profijt je daarvan hebt in je portemonnee. En gelukkig zijn er verschillende tips en tricks die het eenvoudiger maken om goedkoop te verbouwen – we zetten ze graag voor je op een rijtje!

Gebruik goedkope materialen

Allereerst is het verstandig om de juiste keuzes te maken wat betreft het materiaalgebruik bij je verbouwing. Dit kun je namelijk zo goedkoop of zo prijzig maken als je zelf wilt. Een belangrijke tip om geld te besparen: werk met tweedehands materialen. Die kunnen vaak nog prima een ronde mee en zijn veel lager in prijs. Denk aan gebruikte trespa platen om bijvoorbeeld je gevels mee te bekleden. De platen zijn leverbaar in uiteenlopende kleuren, maten en diktes: zo kun je dit afstemmen op jouw wensen.

Een andere optie? Tweedehands sloophout is een uitkomst bij je verbouwing: dit kun je ook binnenshuis gebruiken bij bijvoorbeeld je nieuwe meubilair of wandbekleding. Met gebruikte materialen maak je ook nog eens een duurzame keuze – zo draag je meteen een steentje bij aan het milieu. Mooi meegenomen!

Vraag meerdere offertes op

Als je op zoek gaat naar een aannemer voor je verbouwing, doe je er goed aan om bij verschillende bouwbedrijven offertes op te vragen. Zo zal je namelijk zien dat er soms flinke verschillen in de tarieven kunnen zitten. Op die manier kun je natuurlijk de goedkoopste aannemer uitkiezen om zo de nodige kosten te besparen!

Het is trouwens wel verstandig om ook reviews op te zoeken over de aannemer die je wilt inhuren. De reden hiervoor? Het kan weleens het geval zijn dat een heel goedkoop bouwbedrijf niet de beste kwaliteit levert. Dat is natuurlijk het controleren waard! Voorkom op die manier de nodige problemen bij je verbouwing – fouten in de verbouwing kunnen namelijk ook weer voor onaangename kosten zorgen.

Ga zelf aan de slag

Ga zelf aan de slag

Je moet er wel een beetje handig voor zijn, maar het is absoluut kostenbesparend om zelf aan de slag te gaan met je verbouwing. Zo hoef je immers geen personeel te betalen! Het is om die reden een slim idee om zelf mee te helpen met de andere klusjesmannen – als je echt al het werk in je eentje uitvoert bij een grote verbouwing, is dat misschien ook wel wat te heftig. Uiteraard is die keuze helemaal aan jou!

Je kunt er tevens aan denken om eerst zelf te beginnen met het voorwerk van de verbouwing, of om juist de afwerking op je eigen bordje te nemen. Dat is fijn als je niet tegelijkertijd met de klussers aan de slag wilt gaan, maar toch op je gemak zelf iets wilt bijdragen aan je verbouwing. Voor alle werkuren die je zelf maakt, hoef je geen bouwers in te huren – tel uit je winst.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply