47

DIY: Maak een kaarsenhouder van kerstballen

Nu het eindelijk december is, is het ook sociaal geaccepteerd om helemaal in de kerstsfeer te komen. Het is dus tijd voor gezellige kerstdecoratie en Do It Yourself projecten! Laten we deze nieuwe maand eens beginnen met een mooie kaarsenhouder van kerstballen. Wij zetten alle handelingen en benodigdheden voor je op een rij.

Zelf een kerst-kaarsenhouder maken: wat heb je nodig?

Voor deze DIY heb je een aantal spullen en materialen nodig. Schrijf de volgende dingen op je lijstje en duik meteen de winkel in:

  • Lijmpistool met lijmsticks
  • Blok knutselschuim (tempex, hardschuim)
  • Groot drinkglas en een klein glas (of een ander voorwerp waar je een cirkel mee kunt uitsteken)
  • Mes
  • Stuk karton
  • Kaars
  • Verschillende kleine kerstballen

Stap 1: Steek een cirkel uit het schuim

Het is belangrijk dat je een blok knutselschuim koopt waar je eenvoudig vormen uit kunt steken. Het schuim moet wel stevig genoeg zijn en niet zomaar inzakken. Daarnaast moet het niet wegsmelten als je er hete lijm op spuit. De grootte van het schuimblok mag je natuurlijk zelf bepalen. Steek er een cirkel uit door er een glas in te drukken. Je kunt hier ook een ander rond voorwerp voor gebruiken of het rondje er zelf uitsnijden met een mes.

Stap 2: Maak een kleiner gat in de cirkel

Vervolgens maak je een kleiner gat in het ronde stuk schuim. Hier moet de kaars precies in passen. Meet dit van tevoren even op en maak het gat liever te groot dan te klein.

Stap 3: Plak de bodem vast

Nu is het tijd om de basis een bodem te geven. Zo kun je de kaarsenhouder later eenvoudig verplaatsen zonder dat de kaars erdoorheen valt. Knip of snij een cirkel uit een stuk karton die net zo groot is als het schuim. Plak deze bodem goed vast met een lijmpistool. Heb je geen lijmpistool in huis? Dan is normale sterke lijm ook prima.

Stap 4: Versier de kaarsenhouder met kerstballen

Laat de lijm even drogen en begin daarna met het versieren van de kaarsenhouder. Dit doe je met verschillende kleine kerstballen. Spuit een beetje lijm op het schuim en druk voorzichtig de kerstbal erop. Wacht een paar seconden voordat je het balletje loslaat zodat het niet meer gaat schuiven.

Stap 5: Zet de kaars in de houder

Zet tot slot de kaars in de houder. Nu is jouw creatie klaar om op tafel te zetten. Style tip: maak meerdere kaarsenhouders met dezelfde kerstballen zodat je het mooi bij elkaar kunt zetten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply