38

DIY: Maak een fleurige tulpen kaart

Wil je iemand een kleinigheidje geven, maar twijfel je nog tussen bloemen en een kaartje? Dan komt deze Do It Yourself precies op het juiste moment. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een fleurige tulpen kaart kunt maken. Het is veel eenvoudiger dan je in eerste instantie denkt. Deze vrolijke kaart is geschikt als verjaardagskaart, beterschapskaart, moederdagkaart of een ‘zomaar’ kaartje. Maak er dus alvast eentje in het voren. Het komt altijd goed van pas!

Een fleurige tulpen kaart maken: wat heb je nodig?

Voor dit knutselwerkje heb je maar een paar spullen nodig, namelijk:

  • Stevig papier voor de basis (blauw)
  • Gekleurd papier voor de bloem en bladeren (roze en groen)
  • Papieren druppelvanger/onderzetter met patroontje
  • Potlood
  • Lijm
  • Schaar
  • CD (of ander rond voorwerp)

Stap 1: Maak de basis

Zorg er eerst voor dat je een goede basis hebt. Je kunt blanco kaarten kopen of deze zelf maken. Knip het juiste formaat of vouw een klein stevig papiertje dubbel. Plak hier vervolgens de papieren onderzetter op. Maak deze alleen in het midden vast met een beetje lijm. De randen moet je later nog kunnen omvouwen.

Stap 2: Maak de bladeren en steel

Vouw een stuk groen papier dubbel. Gebruik een CD om er twee mooie ronde bogen op te tekenen. Knip deze uit en maak er ook een rechte strook bij voor de steel van de bloem.

Stap 3: Plak de bladeren vast

Op deze afbeelding kun je goed zien hoe de bladeren moeten worden. Plak deze samen met de steel vast op de witte onderzetter. Zorg ervoor dat de steel niet onder de onderzetter uit komt.

Stap 4: Knip de bloem

Vouw nu een stuk roze papier (of andere vrolijke kleur) dubbel. Knip hier V-vormige bladeren uit. Vouw deze daarna uit en plak ze bovenop elkaar. Zo krijg je een soort 3D effect.

Stap 5: Plak de tulp vast

Stapel de roze tulpen bladeren op, plak ze vast en vouw daarna de witte onderzetter dicht. Nu lijkt het alsof de bloem verpakt is in een elegant papiertje.

Stap 6: De finishing touch

Tot slot is het tijd voor de finishing touch. Je kunt de kaart nu nog helemaal versieren naar eigen smaak. Het is bijvoorbeeld leuk om groene sprietjes bij de bladeren te maken. Dit doe je door een dunne strook papier ergens omheen te wikkelen. Je kunt natuurlijk ook een leuke tekst op de voorkant zetten. Voor wie maak jij deze fleurige en persoonlijke kaart?

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply