39

DIY: Zelf een valentijnskaart maken

Misschien heb je er nog niet over nagedacht, maar voordat je het weet is het alweer Valentijnsdag. De dag van de liefde en (commerciële) cadeautjes. Hou je niet zo van de afgezaagde cadeaus, maar wil je toch iets kleins aan iemand geven? Maak dan zelf een valentijnskaart. Dit is persoonlijk, creatief en origineel!

Zelf een valentijnskaart maken: wat heb je nodig?

Voor een zelfgemaakte kaart heb je maar weinig spullen nodig. Je kunt het daarnaast zo ingewikkeld of eenvoudig maken als je zelf wilt. Voor ons voorbeeld heb je in ieder geval de volgende spullen nodig:

  • Basis voor de kaart (dik papier)
  • Wit en gekleurd papier
  • Lijm
  • Schaar
  • Pen, potlood en/of stift
  • Hartjes vorm

Stap 1: Teken de hartjes

We beginnen met het maken van de hartjes. Trek de vorm (bijvoorbeeld een koekjesvorm) over op een stuk gekleurd papier. Leg de andere kleuren eronder op een stapeltje om sneller te werken.

Stap 2: Knip de hartjes

Pak het stapeltje met 4 verschillende kleuren papier goed vast en knip het hartje uit. Op deze manier heb je in één keer 4 hartjes in verschillende kleuren. Je kunt natuurlijk zelf bepalen voor welke tinten je kiest. Ga je voor zoete pastelkleuren of wordt jouw Valentijn vrolijker van felle kleuren? Pas de kaart aan op de smaak van je geliefde.

Stap 3: Plak de hartjes vast

Nu is het tijd om een 3D effect te creëren met de gekleurde hartjes. Vouw het papier eerst dubbel en lijm vervolgens de zijkanten aan elkaar vast. Op de onderstaande afbeelding is dit duidelijk te zien.

Stap 4: Lijm de hartjes op de kaart

Lijm de hartjes vast op de voorkant van de kaart. Dit moet een luchtballon voor gaan stellen. Plak het dus niet te laag op de kaart – er moet nog een mandje onder komen.

Stap 5: Knip het mandje en de wolken

Knip vervolgens het mandje van de luchtballon uit een stuk papier. Deze plak je onder de hartjes ballon. Teken er een paar touwtjes tussen met een zwarte stift of pen. Daarna kun je de kaart gaan versieren. Doe dit bijvoorbeeld met een aantal witte wolken. Een vrolijke zon of een groen landschap is ook een leuk idee. Je kunt je creativiteit helemaal los laten gaan!

Stap 6: Maak de kaart af

Maak de valentijnskaart helemaal af met kleine details. Teken vogels in de lucht en schrijf er een lieve tekst op. Aan de binnenkant is er ruimte genoeg voor een romantisch gedicht, een mooie quote of een uitnodiging voor een date.

Wij wensen je alvast een hele fijne Valentijnsdag!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply