40

DIY: 6 ideeën voor een mooie Moederdag kaart

Aanstaande zondag 12 mei is het weer Moederdag! Tijd om alle moeders in je leven in het zonnetje te zetten. Of misschien word je zelf juist verwend door je kind of kinderen. Mocht je nog op zoek zijn naar leuke knutselwerkjes om te maken (bijvoorbeeld als juf op school, als oppas of om zelf een moeder mee te verrassen), dan hebben wij een paar leuke ideeën voor je. We delen 6 verschillende Moederdagkaarten die je eenvoudig zelf kunt maken.

Een Moederdag kaart zelf maken: wat heb je nodig?

Het hoeft helemaal niet lastig te zijn om mooie kaarten voor Moederdag in elkaar te knutselen. Vaak kom je met een paar simpele knutselspullen al een heel eind. Voor de onderstaande Do It Yourself projectjes heb je in ieder geval de volgende dingen nodig:

  • Gekleurd papier (eventueel met leuk patroontje)
  • Schaar
  • Lijm
  • Pen, potlood, stift
  • Lint of strik
  • Knopen

1. Kaart met bos bloemen en grote strik

Je kunt de bovenstaande Moederdag kaart maken met simpelweg een paar stukken gekleurd knutselpapier. Het enige wat je hoeft te doen is een paar bloemen, bladeren en steeltjes uit te knippen en deze op te plakken. Om de kaart helemaal af te maken plak je er nog een grote roze strik op. Deze strik kun je ook zelf maken van papier. Is dit iets te lastig? (Voor kleine kids bijvoorbeeld) Dan kun je ook kiezen voor een kant-en-klare strik.

2. Moederdagkaart met papieren bloemen

Wat is er leuker dan een Moederdag cadeau maken samen met een paar kinderen? De bovenstaande kaart is eigenlijk meer een kunstwerkje van papier. Het zijn vrij eenvoudige vormen die je uit moet knippen en opplakken. Hierdoor is het ook geschikt voor jonge kinderen of kinderen met minder goede coördinatie.

3. Lieve kaart voor Moederdag knutselen

Het derde voorbeeld is een lieve en gedetailleerde Moederdag kaart. Het kleine bosje bloemen vergt wat meer precisiewerk. Aan de binnenkant of achterkant van de kaart kun je nog een mooie tekst schrijven.

4. Kaart met bloemen van stroken papier

Ben je op zoek naar iets creatiefs? Kijk dan eens naar deze wenskaart met 3D bloemen. Je creëert dit effect door allemaal smalle stroken papier op te rollen en vast te plakken in de juist vorm. Hier gaat wat meer tijd in zitten, maar het resultaat is dan ook geweldig!

5. Moederdag kaart met poppetjes

Met twee knopen kun je heel eenvoudig schattige poppetjes maken. Gebruik de knoop als hoofd en maak hier een lijfje onder van papier. De armen en benen kun je er gewoon bij tekenen met een stift.

6. Kaart met bloem van knopen

Je kunt de knopen ook leuk gebruiken voor een speelse bloem. Je hoeft het alleen maar vast te plakken op een mooie basiskaart of gekleurd papier. Maak er een steel en bladeren bij en je bent zo klaar!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply