19

DIY: leuke hapjes voor Halloween

Ben je nog op zoek naar leuke inspiratie voor Halloween snacks? Dan ben je hier aan het goede adres! In dit artikel delen we 6 griezelige, originele en lekkere hapjes die je kunt maken voor het komende Halloween weekend (al valt de feestdag officieel op een maandag). Van hartig tot zoet en van vettig tot gezond. Wat zijn jouw favoriete snacks voor de Halloween party?

1. Knakworst mummie

Deze Halloween hapjes zijn een echte klassieker, maar daarom niet minder leuk. Je maakt de mummies heel eenvoudig met knakworsten en bladerdeeg. Serveer er een lekkere mosterd dip bij met een spinnetje ter decoratie.

2. Bezemsteel als hartige snack

Je kunt tijdens Halloween eindeloos variëren met hartige hapjes. Zoute pepsels/zoute sticks zijn bijvoorbeeld perfect voor het maken van een bezemsteel. Koop een aantal Cheesestrings, trek de onderkant een beetje uit elkaar en steek de zoute stengel erin als steel. Lekker snel en makkelijk! Je kunt ook strookjes bladerdeeg of zelf gesneden kaas gebruiken.

3. Enge monster burger

Deze monster burgers zijn ook ontzettend leuk. Je maakt de ogen van olijfjes, een tong van augurk en tanden van kaas. Vergeet niet om extra ketchup toe te voegen voor een bloederig effect. Wil je deze enge Halloween hapjes liever wat kleiner maken? Dan gebruik je simpelweg mini hamburgerbroodjes.

4. Halloween gezonde snacks

Natuurlijk is er ook genoeg inspiratie voor gezonde Halloween hapjes. Snijd een paar bananen in tweeën, zet ze rechtop en maak er een spookjes gezicht op met gesmolten chocolade. Nog eenvoudiger is de gezonde pompoen snack van mandarijnen. Je hoeft ze alleen maar te pellen en een groen stokje in het midden te steken. Dit kan een groen snoepje zijn, maar ook een stukje komkommer of groene paprika.

Lees ook ons artikel: Kinderen meer fruit laten eten

5. Schattige horror snacks

Deze monster koekjes zijn de perfect Halloween hapjes voor kinderen. Ze zijn eng en schattig tegelijk. Je maakt ze heel eenvoudig na met wat Nutella en marshmallows. Wil je het toch iets gezonder maken? Gebruik dan zelfgemaakte havermoutkoekjes en vervang de Nutella voor 100% pindakaas of een hazelnootpasta met minder suiker.

6. Halloween pizza met spookjes

Heb je geen tijd meer om allerlei hapjes en ingrediënten in huis te halen? Met een simpele diepvriespizza en wat mozzarella kun je ook al een spannende Halloween snack creëren! Leg de kaas zo op de pizza dat er kleine spookjes ontstaan. De ogen kun je maken met stukjes zwarte olijf of met een dressing. Dit werkt natuurlijk ook goed bij mini pizza’s of pizzabroodjes.

Welke Halloween snack zet jij binnenkort op tafel?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply