38

DIY: Knutsel een knuffel monster van vilt

Komt jouw kind regelmatig aan je bed staan omdat er enge monsters in de kamer verstopt zitten? Wij hebben een goede oplossing: maak een lief knuffelmonstertje! Deze kunnen ze gebruiken als beschermer bij vreemde geluiden of gekke schaduwen. En het is natuurlijk een leuk vriendje om aan de knuffelcollectie toe te voegen. In dit artikel lees je hoe je eenvoudig zelf zo’n vilten monster knuffel kunt maken.

Zelf een monster knuffel maken van vilt: wat heb je nodig?

Voor deze Do It Yourself heb je vanzelfsprekend een stuk vilt nodig. Maar welke spullen moet je nog meer aanschaffen om zelf een knuffelmonster te maken? We zetten alle benodigdheden even voor je op een rij:

  • Vilt of fleece stof in verschillende kleuren
  • Naald en draad (je kunt natuurlijk ook een naaimachine gebruiken)
  • Spelden
  • Schaar
  • Stift
  • Vulling voor de knuffel
  • Optioneel: een patroon of voorbeeld

Stap 1: Knip alle onderdelen uit

Teken als eerste de vorm van het monster op een stuk vilt. Hier kun je een patroon of voorbeeld voor gebruiken, maar je eigen creatieve ontwerp is ook altijd leuk! Knip de basis van het knuffelmonster twee keer uit. Vergeet daarnaast niet de kleine details zoals ogen, tanden, stippen of haren te knippen uit een stof met een andere kleur.

Stap 2: Bevestig de losse onderdelen op de basis

Het makkelijkste is om alle losse onderdelen (ogen, tanden etc.) meteen op de basis vast te maken. Doe dit met naald en draad of speciale lijm. De mond kun je eenvoudig maken met zwart draad

Stap 3: Naai de lappen vilt aan elkaar vast

Als je de voorkant en achterkant van het monstertje af hebt, kun je de twee lappen aan elkaar vastmaken. Doe dit zoals op de bovenstaande afbeelding. Je kunt de stof ook omgekeerd aan elkaar vastnaaien en vervolgens weer binnenstebuiten keren. Op deze manier zie je geen stiksels aan de buitenrand. Laat altijd een klein stukje open aan de zijkant zodat je via dit gat de knuffel kunt vullen. Daarna naai je het goed dicht.

Bedenk samen met je kind hoe het lieve knuffel monster eruit moet zien en maak er een gezellige knutselmiddag van! Hieronder staan nog twee andere leuke voorbeelden. Het is een vrij simpel Do It Yourself project, maar we weten zeker dat het veel plezier (en hopelijk een betere nachtrust) zal opleveren. Ga jij er binnenkort ook mee aan de slag?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply