23

DIY: Zelf een bruisbal maken

Ben je van plan om dit weekend heerlijk uitgebreid in bad te gaan? Dan mag een bruisbal natuurlijk niet ontbreken! Ook voor kinderen is dit ontzettend leuk. Het ziet er altijd magisch uit als de kleuren zich verspreiden in het water. Je kunt een bruisbal gewoon (online) kopen, maar het is ook leuk om je eigen badbruisbal te maken. In dit DIY artikel leggen we uit hoe je zelf bruisballen kunt maken. We delen een eenvoudig recept en een handig stappenplan.

Bruisballen zelf maken: dit heb je nodig

Wil je zelf bruisballen maken? Lees dan het onderstaande bruisbal recept door en zet de benodigdheden op je boodschappenlijst.

  • Bruisbal vormpjes
  • Eetlepel
  • Grote kom
  • Citroenzuur poeder (2 eetlepels)
  • Bakpoeder (2 eetlepels of 25 gram)
  • Maizena (2 eetlepels)
  • Badolie met geur (scheutje a 20 ml)
  • Voedselkleurstof (aantal druppels naar wens)

Wil je nog makkelijker bruisballen maken? Koop dan een kant-en-klaar pakket. Zo’n DIY bruisbal pakket bevat precies de juiste ingrediënten, hoeveelheden, leuke vormpjes en vaak ook een handig stappenplan. Of je nou gebruik maakt van een bruisbal pakket of een zelfgemaakt bruisballen recept – het is beide erg leuk om te doen met kinderen!

Stap 1: Mix de droge ingrediënten

Pak een kom, voeg alle droge ingrediënten toe en mix het goed door elkaar.

Stap 2: Voeg de badolie toe

Voeg steeds een klein scheutje (totaal 20 ml) badolie toe, totdat het mengsel gaat plakken. Brokkelt het nog uit elkaar als je een balletje probeert te maken? Voeg dan nog wat meer badolie toe. In plaats van badolie zou je ook een andere olie kunnen gebruiken zoals olijfolie of amandelolie. Voeg voor de geur dan een paar druppels aroma toe.

Stap 3: Geef het mengsel kleur

Veel soorten badolie hebben van zichzelf al een leuk kleurtje. Als je het toch wat opvallender wil maken, kun je een paar druppels kleurstof toevoegen. Meng het geheel weer goed door.

Stap 4: Vul de vormpjes

Als het mengsel goed plakt, kun je de vormpjes gaan vullen. Je vult eerst twee halve vormpjes (bijvoorbeeld een bal of hartje) en drukt deze daarna stevig tegen elkaar. Zo ontstaat er een echte luxe bruisbal! Je kunt het natuurlijk ook makkelijker maken door het te houden bij een halve/platte vorm. Het werkt allebei even goed.

Stap 5: Laat de bruisballen drogen

Leg de bruisballen op een droge en vetvrije ondergrond en laat ze een hele dag drogen. Daarna zijn ze hard genoeg om te gebruiken. Vul het bad met water, leg je zelfgemaakte bruisbal erin en geniet van het resultaat!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply