16

DIY: Bloemen van wc-rollen voor Moederdag

Ben je nog op zoek naar een last-minute knutselwerkje voor Moederdag? Dan hebben wij een leuk Do It Yourself idee met lege wc-rollen voor je. Het is snel, simpel en toch ontzettend leuk om te maken. Vooral samen met jouw (klein)kind, de oppaskindjes, de kids op school of gezellig met een vriendin op je vrije middag. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je mooie bloemen van wc-rollen maakt.

Bloemen van wc-rollen knutselen: wat heb je nodig?

Haal de lege wc-rollen tevoorschijn en trek de lade met knutselspullen maar alvast open. De kans is groot dat je alle benodigdheden al in huis hebt. Handig toch? Hieronder het lijstje met alle spullen die je nodig hebt:

  • Lege wc-rollen
  • Schaar
  • Verf
  • Verfkwast
  • Lange satéprikkers of stokjes
  • Lijmpistool of andere sterke vloeibare lijm

Stap 1: Verf de lege wc-rollen

Voor een fleurig resultaat geef je de lege wc-rollen eerst een kleurtje. Gebruik hiervoor waterverf en een kwastje. Waterverf droogt snel en is daarnaast gemakkelijk weg te poetsen als er wordt geknoeid. Je kunt met iedere gewenste kleur aan de slag. Kleine tip: maak ook gebruik van groen zodat je deze wc-rollen kunt gebruiken voor de bladeren. Voor de bloem zijn kleuren als roze, oranje, rood, paars en blauw altijd een goede optie.

Stap 2: Knip de wc-rollen in reepjes

Zodra de verf droog is, knip je de lege wc-rollen in de breedte tot een soort reepjes. Druk de rondjes een beetje plat aan de zijkanten zodat de vorm van een bloemblad ontstaat.

Stap 3: Lijm de bloem aan elkaar

Lijm ongeveer 6 stukjes wc-rol aan elkaar vast. Druppel wat vloeibare lijm op beide zijdes van de onderkant en druk en voorzichtig vast. Hete lijm van een lijmpistool werkt het beste. Maar laat kleine kinderen hier nooit zelf mee werken zonder hulp!

Stap 4: Bevestig de bladeren

Plak twee groene stukjes wc-rol aan elkaar en bevestig deze halverwege een lange satéprikker. Dit worden de bladeren. Daarna maak je ook de kleurrijke bloem vast bovenop het stokje. Je kunt eventueel een rond stukje papier, een knoopje of andere versiering in het midden van de bloem plakken.

Stap 5: Maak de wc-rol bloemen af

Je kunt tot slot nog helemaal los gaan met versiering, een mooie Moederdagkaart toevoegen of de bloem op een cadeautje plakken. Het is ook leuk om de kartonnen bloemen in een glas of vaas te zetten. Vul de vaas met zand of steentjes zodat ze mooi recht blijven staan.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply