37

DIY: Maak een leuke kaart voor Vaderdag

Vaderdag staat weer voor de deur! De hoogste tijd om een leuk cadeautje te kopen, een lief gedicht te schrijven of een mooie Vaderdag kaart te knutselen. In dit Do It Yourself artikel laten we stap voor stap zien hoe je een papieren overhemd kaart met stropdas kunt knutselen. Dit is veel makkelijker dan je denkt! Je kunt deze speciale Vaderdag kaart maken met je creatieve kinderen – thuis of in de klas.

Zelf een Vaderdag kaart knutselen: wat heb je nodig?

Om deze kaart voor Vaderdag te knutselen heb je een aantal spullen nodig. Kijk wat je nog in huis hebt liggen of neem het onderstaande lijstje met benodigdheden mee naar de winkel:

  • Stevig papier (effen donkerblauw en met print)
  • Schaar
  • Lijm
  • Potlood en stiften
  • Liniaal
  • Twee kleine knoopjes

Stap 1: Maak de basis van de Vaderdag kaart

Vouw een stuk stevig papier dubbel voor de basis van de kaart. Daarna zet je een streep zo’n 2 centimeter van de bovenkant. Vouw de kaart weer dicht en knip deze strook een paar centimeter in van beide zijkanten.

Stap 2: Vouw het papieren overhemd

Vouw de losse stroken aan beide kanten naar binnen. Doe dit schuin zodat er een kraag ontstaat. Plak de kraag van het papieren overhemd vervolgens vast met lijm.

Stap 3: Knip een papieren stropdas

Pak nu een stuk papier met een vrolijke print of in een andere kleur. Hier knip je de vorm van een stropdas uit. Teken de vorm eerst op de achterkant van het papier zodat jij of een kind het daarna netjes kan uitknippen.

Stap 4: Plak de stropdas op de kaart

Is de stropdas klaar? Plak het dan op de kaart, vlak onder de kraag. Laat een paar centimeter vrij aan de onderkant.

Stap 5: Plak de details op het papieren overhemd

Maak het papieren overhemd helemaal af met een paar leuke details. Knip of teken een borstzakje met pochet en plak twee kleine knoopjes op de kraag. Dit maakt de kaart nog veel mooier!

Stap 6: Schrijf tekst op de Vaderdag kaart

Geef de Vaderdag kaart een persoonlijke draai met een lieve, gekke of grappige tekst. Hou het simpel met ‘Fijne Vaderdag’ of zoek online eens op leuke Vaderdag kaart tekst.

Deze kaart is niet alleen geschikt voor Vaderdag, maar ook leuk om te geven op een verjaardag of als iemand een nieuwe baan heeft. Je hoeft er alleen maar een passende tekst op te schrijven!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply