51

DIY: Accessoires van beton

Nu lijkt beton niet direct het meest gemakkelijke DIY materiaal, maar je kan er stiekem meer mee dan je denkt. Waar je met veel DIY materialen mooie, maar toch ook wat fragiele decoratie creëert, krijg je met beton als basis materiaal een eindresultaat met accessoires die echt niet zomaar breken. En ook al is dit materiaal wat robuuster, het kan toch tot heel sierlijke woondecoratie leiden!

 1. Holding hands

  Een mooi, robuust, stoer en toch sierlijk decoratie stuk. Het eindresultaat is te gebruiken als bloempot, kaarsenhouder of zelfs gewoon als schaaltje. Binnen een handomdraai gemaakt! Vul twee plastic handschoenen (zoals die gebruikt worden in het ziekenhuis) met een betonmengsel. Leg de twee handschoenen met het natte mengsel in een schaaltje zodat ze tijdens het uitharden de juiste, ronde vorm aannemen. Laat het beton een nachtje drogen, scheur de plastic handschoentjes eraf en je hebt een prachtig, handgemaakt decoratie stuk!

  Image result for DIY hand planter
  Bron afbeelding

 2. Hippe bloempot

  Oude vaat- of theedoeken over? Weggooien is zonde! Door ze in een betonmengsel te dopen kun je er namelijk super hippe bloempotten van maken. Maak een betonmengsel en doop de theedoek erin. Zorg ervoor dat de hele theedoek bedekt is met het betonmengsel. Hang vervolgens de natte beton doek over een kartonnen beker te drogen. Zodra het beton mengsel uitgehard is kun je het gemakkelijk van de beker afhalen en heb je een hele creatieve bloempot. In plaats van een kartonnen beker kun je ook andere materialen gebruiken. Een lege pindakaas pot bijvoorbeeld, of zelfs iets met een creatievere vorm. Eigenlijk kan alles dienstdoen als vormgever; zolang je de betondoek er maar over heen kunt leggen tot het beton uitgehard is.

  Related image
  Bron afbeelding

 3. Beton-look lamp

  Nou altijd al zo’n beton-look lamp willen hebben maar er nooit het budget voor gehad? Je kan hem ook gemakkelijk zelf maken; het is echt heel simpel! Gebruik een oude lampenkap als vorm en bedek deze met een dunne laag betonmengsel. Laat het een nachtje uitharden en voila: je eigen beton-look lamp!

  DIY: Accessoires van beton
  Bron afbeelding

 4. Speelse letters

  Hartstikke leuk op de planken, in de kast of zelfs aan de muur genageld. Je kan gemakkelijk een mal maken van oude kartonnen dozen. Zorg ervoor dat de mal aan alle kanten goed dicht is zodat het beton er niet uit kan lekken. Maak een betonmengsel en giet het natte mengsel in de letter mal. Laat het een paar uur goed drogen en scheur vervolgens het karton voorzichtig van de betonnen vorm af. Om het helemaal af te maken kun je de letters ook nog een leuk kleurtje geven.

  DIY: Accessoires van beton DIY: Accessoires van beton
  Bron afbeelding

Wat heb jij al gedaan met beton?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply