40

Klussen die altijd blijven liggen

“Dat moet inderdaad nog gebeuren, maar dat komt later wel” is een uitspraak die we vaak gebruiken. Daardoor zijn er klussen eindeloos lijken te blijven liggen. Door er eens echt bij stil te staan krijg je misschien inspiratie om de klussen op te pakken. Lees daarom in dit artikel 4 klussen die altijd blijven liggen.

  1. Muren oververven

De muren opnieuw verven is een klus die bij de meeste mensen gemiddeld twee jaar blijft liggen. Waarschijnlijk is dit omdat het wordt gezien als erg veel gedoe. Om dit aan te pakken is het slim om het project op te delen in verschillende delen en dan een tijdsplanning te maken voor wanneer je wat verft. Kies er bijvoorbeeld voor om de keuken te verven in week 1, de woonkamer in week 2 etc. Zou houd je goed overzicht en weet je wanneer straks de klus geklaard is.

Lees ook: Muren verven: tips & tricks

  1. Snoeren wegwerken

Snoeren wegwerken is nooit leuk om te doen. Vaak struikelen we liever over al die kabels dan dat we de tijd nemen om ze uit de knoop te halen. Toch is dat zonde want het is wel een doorn in het oog. Als je er één keer de tijd voor neemt en het netjes wegwerkt, ben je jezelf er later dankbaar voor.

  1. Bijwerken van isolatie

De isolatie in een huis is over het algemeen vaak goed geregeld. Veel mensen hebben dubbelglas en spouwmuur isolatie. Dit wordt één keer geinstalleerd en daarna heb je er jaren profijt van. Een klus die wel vaak wordt uitgesteld is het vervangen van kozijnen. Vooral in oude huizen is er veel kans dat houten kozijnen een keer gaan rotten. Hierdoor verlies je veel warmte in huis en krijg je een veel hogere energierekening, het is dus zeker wel de moeite waard om na te kijken. Een kozijn dat erg lang mee gaat en vrijwel onderhoudsvrij is is die van kozijn, bovendien zijn de kunststof kozijnen prijzen inclusief plaatsen helemaal niet hoog.

  1. Dakkapel vervangen

Veel mensen hebben een dakkapel die flink aan renovatie toe is. Zo moet de dakbedekking vaak aangepakt worden en moeten loodslabben worden vervangen. In sommige gevallen moet je zelfs de hele dakkapel vervangen. Omdat hier veel bij komt kijken is dit ook één van de klussen die vaak blijft liggen. Het is wel belangrijk dat je dit aanpakt nu de winter aanzet, aangezien er bij een oude dakkapel sneller lekkage ontstaat.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply