34

DIY: 3D kerstboom maken voor kerstkaart

Vind jij 3D kerstkaarten maken ook zo’n leuke bezigheid? Dan hebben we vandaag een tof voorbeeld voor je! We delen een uitgebreid stappenplan om zelf kerstkaarten te maken met een mooie 3D kerstboom erop. Het is helemaal niet lastig en toch is het eindresultaat geweldig. Je kunt deze DIY samen knutselen met je (klein) kind of gezellig in de klas. Veel plezier!

3D kerstkaarten zelf maken: wat heb je nodig?

Om deze 3D kerstkaart met kerstboom te maken heb je de volgende spullen nodig:

  • Gekleurd papier (onder andere groen voor de kerstboom en stevig wit papier voor de kaart)
  • Potlood
  • Liniaal
  • Schaar
  • Lijm
  • Vorm perforator, bijvoorbeeld met sneeuwvlokjes (dit is optioneel)

Stap 1: Knip vierkanten van het groene papier

Pak het groene papier en knip hier 4 vierkanten uit in de volgende afmetingen: 4×4, 6×6, 8×8, 9×9 centimeter. Zorg ervoor dat ze netjes en recht geknipt zijn. Zo krijg je het mooiste resultaat.

Stap 2: Vouw de papiertjes tot driehoeken

Nu ga je alle vierkantjes vouwen tot onderdelen van de kerstboom. Vouw het papier eerst dubbel in de lengte. Daarna vouw je twee punten naar beneden zodat er een driehoek ontstaat. Maak de vouw niet te scherp. Het is juist de bedoeling dat de hoekjes van het papier een beetje omhoog blijven staan.

Stap 3: Knip een ster uit

Knip tussendoor een leuke piek uit voor de kerstboom. Gebruik bijvoorbeeld rood papier en teken hier een ster op. Je kunt natuurlijk ook allerlei andere vormen en kleuren proberen. Wat dacht je van een gouden engeltje of een roze hartje? Als je deze DIY gebruikt als knutsel opdracht op school, kun je de kinderen hier helemaal vrij in laten. Zo kunnen ze allemaal een andere creatie maken!

Stap 4: Plak de 3D kerstboom aan elkaar

Plak nu de groene driehoeken aan elkaar vast. Begin met de grootste aan de onderkant. Let op: je lijmt ze niet op elkaar, maar schuift ze in elkaar. Dit zorgt voor het leuke 3D effect.

Stap 5: Perforeer witte sneeuwvlokjes

Daarna is het tijd om de decoratie van de boom te maken. Dit kan heel eenvoudig met een vormpjes perforator. Heb je dit niet? Dan kun je gewoon een aantal kerstballen uitknippen of deze op de kerstboom tekenen met een stift.

Stap 6: Versier de 3D kerstboom

Versier de kerstboom op je eigen manier. Zorg er wel voor dat je het midden niet dicht plakt. Dan gaat het 3D effect verloren.

Stap 7: Maak de kaart af

Gebruik stevig papier voor de basis van de kaart. Geef de kerstboom een stam en plak het daarna op. Maak het helemaal compleet met de piek en eventueel andere versiering. Tadaa – jouw eigen 3D kerstkaart is nu echt af!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply