37

#christmas countdowm dag 20: versier een kerstkrans

kerstkrans

versier een kerstkrans

Bij kerst hoort kerstgroen in een boom of in een kerstkrans. Een krans maakt snel sfeer, is er in alle soorten en maten en kun je versieren zoals jij mooi vindt.

Wat heb je nodig voor de kerstkrans

– een kerstkransĀ  zoals dennenkrans dena van gewoon knus
– papier (bijvoorbeeld krantenpapier of gekleurd papier)
– lijm en schaar
– gouden verf
– schotel en kwast
– een lichtsnoer op batterijen
– een set clips en punaises van hema

kerstkrans

nodig voor deze kerstkrans (ik gebruikte het inspirerende blad moeder uit 1939…)

Hoe maak je de krans

Ten eerst maak je een paar kerststerren van papier. Ik heb de sterren van het blog decoracion2 gemaakt, het stappenplan is daar heel handig in beeld gebracht. Ik heb steeds 2 sterren stevig op elkaar geplakt, mijn papier was niet meer zo stevig, dus ik moest voorzichtig werken. Nadat de sterren klaar en gedroogd waren, heb ik de punten goud geschilderd met goudverf en een penseel.

kerstkrans

de sterren schilderen met goudverf

Als alles goed gedroogd is gaan we naar fase 2, we gaan de kerstkrans nu echt versieren. Leg alles klaar en probeer even uit wat je mooi vindt. Maak eerst de lichtjes in de krans, zorg dat je zo min mogelijk de draadjes ziet. Leg de sterren op de krans en steek met een mooie punaise ze in de krans. Steek nog een paar mooie punaises in de krans, zodat het evenwichtig verdeeld is. Daarna zet of hang je de krans op een mooi plekje en maak je er een leuk kersthoekje van. Ik heb een combinatie gemaakt met de denneappleguirlande van gewoon knus.

IMG_0332

de denneappel guirlande en versierde dennenkrans van gewoon knus

Zoek je nog meer kerstinspiratie, volg dan mijn blog, want deze 3 weken zet ik als aftelkalender iedere dag een nieuwe kerstactiviteit klaar. Of kijk op facebook onder de hashtag #BDIYC. Daar zetten 10 bloggers leuke zelfmakers neer.
Je kunt ook mijn pinterestbord volgen van kerst 2015 wie weet brengt het je een goed idee!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply