41

DIY: Maak een 3D kaart voor de feestdagen

Er worden steeds minder echte kaartjes verstuurd. Het is daarom dubbel zo leuk om er eentje te krijgen of te versturen! En wat is er specialer dan een zelfgemaakte kaart? In dit Do It Yourself artikel laten we stap voor stap zien hoe je een feestelijke 3D kaart kunt maken.

Zelf een 3D kaart maken: wat heb je nodig?

Om een 3D kaart te maken heb je de volgende spullen en materialen nodig:

  • Knutselpapier met leuke prints of in verschillende kleuren
  • Extra stevig papier voor de basis van de kaart
  • Lijm
  • Schaar
  • Potlood
  • Liniaal
  • Washi tape
  • Klein strikje
  • Perforator voor sterretjes (losse sterretjes of juist een normale perforator is ook prima)

Stap 1: Maak de basis

Begin met de basis van de kaart. Hiervoor kun je een blanco kaart gebruiken, maar je kunt er ook eentje maken met stevig papier. Het formaat kun je helemaal zelf bepalen. Pak er een liniaal bij en teken 4 lijnen op het papier. De onderste twee lijnen zijn het grootste en moeten even lang zijn. Daarboven maak je een korter lijntje en helemaal bovenaan de kleinste. Teken al deze lijnen aan de kant van de vouw en knip het daarna in.

Stap 2: Maak het 3D effect

Op de bovenstaande afbeelding kun je goed zien hoe de cadeautjes moeten worden. Voor het 3D effect moet je de uitgeknipte delen naar binnen vouwen. Klap daarna de kaart voorzichtig dicht zodat er een strakke vouw in het midden komt.

Stap 3: Versier de cadeautjes

Nu is het tijd om de kaart echt feestelijk te maken. Knip drie cadeautjes uit gekleurd knutselpapier. Hier kun je met washi tape linten op maken. Je kunt de cadeautjes ook versieren met potlood en stift.

Stap 4: Maak de kaart af

Plak de versiering op de kaart en geef ook de buitenkant een leuk kleurtje. Dit doe je door een groter stuk papier aan de buitenkant te plakken. Zet hier een mooie tekst op met een sierlijke handlettering techniek. Hier kun je online veel mooie voorbeelden van vinden.

Stap 5: De finishing touch

Maak gekleurde sterretjes met een speciale perforator. Deze confetti kun je op de hele kaart plakken. Plak ook een vrolijke strik bovenop de cadeaus. Ook leuk: laat je kinderen helpen met de versiering. Op deze manier is de kaart pas echt persoonlijk en origineel. Het is daarnaast een leuke bezigheid voor een vrije middag!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply