37

een sfeervolle badkamer maken

Een badkamer maak je niet heel vaak, het is een ingrijpende en dure verbouwing. Maar als je er eenmaal een sfeervolle badkamer is gemaakt, ben je erg blij. Want comfort, gemak en goede spullen zijn erg prettig.

Tips voor een sfeervolle badkamer

tip 1.

Ga sparen: De verbouwing van een badkamer kost gewoon veel geld. De materiaalkosten zijn gewoon hoog en het installatiewerk is ook een investering. Vraag je af of je de badkamer laat maken of dat je het zelf voor een (deel) doet. Het is wel goed om te bedenken of jijzelf dezelfde kwaliteit werk kunt aanleveren als de badkamerspecialist. Het zou jammer zijn als het verschil duidelijk zichtbaar wordt en het de kwaliteit en uitstraling van de badkamer beïnvloed. Als je een goede kwaliteit wilt, laat je het de specialist monteren en moet je dus vooraf meer geld sparen.

tip 2.

Laat goede delen zitten: Als je wilt bezuinigen op de kosten van de badkamer, kun je bedenken welke spullen goed genoeg zijn om te laten zitten. Als alleen het plafond niet meer mooi is, kun je deze vervangen of laten stucen. Dit kan veel geld besparen.

tip 3.

Ga slim met je budget om: Investeer slim in de badkamer, de kosten lopen al snel hoog op. Als je budget niet groot is, kun je het geld wel slim inzetten. Zo kun je kiezen voor afgeprijsde goede badkamermeubelen. Misschien zijn ze net iets anders dan je aanvankelijk van plan was, maar zijn ze van goed materiaal gemaakt. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze aanbiedingen van badmeubels van teakhout.

tip 4.

Besteed aandacht aan de afwerking: Als je de kosten van de badkamer op een rij zet is het ook belangrijk dat de kosten van de afwerking niet vergeten worden. Ik denk dan aan de spiegel, het zeepbakje, de matjes, de rolgordijnen en het handdoekenrek,

tip 5.

Maak een stappenplan: Om zicht te hebben op de verbouwing en de stappen die gezet moeten worden, is het goed om deze op een rij te zetten:
1. De oude badkamer eruit slopen
2. De (nieuwe) leidingen aanleggen
3. De elektra verplaatsen of goed aanleggen
4. De indeling maken, zoals muurtjes etc.
5. Het stucwerk of tegel- en voegwerk
6. Het plaatsen van het sanitair en deze aansluiten
7. De elektra en verlichting aansluiten

Ik wens jullie veel succes!

een sfeervolle badkamer

de afwerking van een badkamer is belangrijk via

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply