36

De woonkamer verbouwen: hier moet je aan denken

Een verbouwing kan erg stressvol zijn. Het huis ligt overhoop waardoor je soms het overzicht verliest. Toch kun je de ongemakken een beetje beperken als je je goed voorbereid. In dit artikel staan een paar punten waar je rekening mee kunt houden vóór en tijdens het verbouwen van de woonkamer!

Maak een duidelijke planning

Een duidelijke planning is de basis. Als dit overzichtelijk is, zal de verbouwing al een stuk soepeler verlopen. Zorg ervoor dat je overal ruim de tijd voor neemt. Wanneer het hele schema na 1 dag al niet meer haalbaar blijkt te zijn, werkt dat alleen maar demotiverend. Probeer rekening te houden met het kluswerk zelf, maar ook met levertijd of transport van spullen. Weet wanneer bepaalde materialen of producten binnenkomen. Het is bijvoorbeeld niet handig als de keuken al op de stoep staat terwijl de aanbouw voor de woonkeuken nog niet eens af is. Het klinkt heel logisch, maar het gaat toch vaak mis.

Bereid je goed voor

Als de planning in orde is, moet je ook gaan nadenken over andere praktische zaken. Wanneer je de keuken niet kunt gebruiken, zal je op een andere manier aan eten moeten komen. Ga je dagen (of weken) lang eten laten bezorgen? Pak je er een gasstelletje bij of kun je misschien mee-eten met familie of vrienden? Of stel je voor dat er een storm op komst is en de woonkamer nog niet helemaal waterdicht is. Ben je dan eigenlijk wel goed verzekerd? Check van tevoren of jouw inboedelverzekering genoeg dekt of dat je beter kunt overstappen naar een andere verzekeraar. Dit geldt natuurlijk ook voor inbraak of andere schade. Door je goed voor te bereiden kun je veel ellende voorkomen!

Probeer niet alles zelf te doen

Misschien ben je heel handig en doe je het liefst alles zelf. Toch is het af en toe verstandig om ook werk uit handen te geven. Huur een expert in of vraag simpelweg om hulp bij familie. Er is vast een onderdeel waar je stiekem toch niet zo goed in bent. Je kunt het dan beter overlaten aan een professional. Zeker als je onder bepaalde tijdsdruk staat.

Stel je flexibel op

Bij een verbouwing gaat bijna nooit alles volgens plan. De nieuwe tussendeur in de woonkamer past niet, er wordt een totaal andere vloer geleverd of de extra grote ramen blijken ineens ook extra duur te zijn. Het is allemaal rot, maar geen wereldramp. Wees daarom een beetje flexibel en denk in oplossingen. Achteraf kan zo’n probleem zelfs wel eens positief uitpakken!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply