Op een stijlvolle manier de kleur roze toepassen in het interieur

Kan jouw woning wel wat kleur gebruiken? Denk er dan eens over na om roze in je interieur te verwerken. Dit hoeft helemaal geen tuttige of zoetsappige kamer te worden. Er zijn namelijk nog genoeg andere mogelijkheden! In dit artikel geven we een aantal mooie voorbeelden van een roze interieur.

Roze accenten in de woonkamer

Hoe kan je roze toepassen in je woonkamer? Het is een stuk eenvoudiger dan je misschien denkt. Vaak kun je je huidige interieur pimpen met een aantal accessoires. Duik je favoriete woonwinkel in en ga op zoek naar een roze plaid, roze sierkussentjes, roze muurdecoratie en allerlei andere accessoires in dezelfde tint. Een lichtroze kleur staat mooi bij verschillende woonstijlen. Het past bijvoorbeeld goed bij een fris Scandinavisch interieur, maar ook bij een stoere retro kamer. Het draait allemaal om een goede basis met subtiele details. Zo pas je roze toe in huis als je liever geen nieuwe meubels koopt!

Roze meubelen in het interieur

Als je wel nieuwe meubels gaat aanschaffen, kun je meteen goed uitpakken met een roze bank. Dit is een absolute eyecatcher voor in de zithoek. Je kunt dit combineren met andere rustige kleuren en minimalistische decoratie. Zo weet je zeker dat de woonkamer stijlvol blijft. Als je wat meer ervaring hebt met gekleurde meubels, kun je natuurlijk ook experimenteren met een roze stoel en roze kleed. Hierbij is het belangrijk dat de tinten goed bij elkaar passen. De items hoeven niet precies dezelfde kleur te hebben, zolang de ondertoon (koel of warm) maar mooi overeenkomt.

Roze verwerken in de slaapkamer

Hoe kan je roze toepassen in je slaapkamer? Ook dit hoeft geen rocket science te zijn. Soms is een luxe roze dekbedovertrek al genoeg. Leg er nog een mooie deken bij en maak het plaatje helemaal compleet met bijpassende sierkussens. Dit staat bijvoorbeeld geweldig in een klassieke slaapkamer met een donkergrijze muur en houten vloer.

Trendy roze kinderkamer

Smeekt jouw kind om een roze slaapkamer? Koop dan een grote pot verf en ga er gewoon mee aan de slag! Soms mag je het best groots aanpakken. Op het bovenstaande voorbeeld zie je dat de kinderkamer met roze muren nog steeds heel stijlvol oogt. Dit komt door de zachte roze tint, de eenvoudige decoratie en de chique visgraat vloer.

Roze muur in de badkamer

In een wereld van witte en grijze tegels springt deze roze badkamer er zeker uit. Hoewel het maar één zalmroze muur is, is het effect toch heel groot. De zachte kleur gaat perfect samen met het witte vrijstaande bad en de gouden details.

Pastel roze keuken

De bovenstaande keuken valt onder de opvallende roze interieur trends die je vooral ziet in magazines. Hoewel de pastelkleur maar voor weinig mensen is weggelegd, kun je niet ontkennen dat het er prachtig uitziet. Zou jij het aandurven?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply