17

Is je trap aan vernieuwing toe? Zo kun je dat doen!

Wanneer de muren of vloeren ons niet bevallen, kunnen we rigoureus beslissen om dit aan te passen. Voordat je het weet staan we in de bouwmarkt nieuwe verf uit te zoeken of hebben we meerdere vloerstalen gevonden om deze eens goed te vergelijken. Maar hoe zit het eigenlijk met onze trappen? Soms kunnen die ook wat vernieuwing of modernisering gebruiken, maar dit vinden we eigenlijk maar lastig. Dus stellen we het uit tot het punt dat je die trap niet meer kunt aanzien. Dat kan best anders! We vertellen je graag over een aantal manieren om je trap te vernieuwen.

Traprenovatie

Als je het gevoel hebt dat de trap niet veilig meer is of niet stevig aanvoelt, is het toch echt tijd voor een nieuwe trap. Je kunt dan namelijk schilderen wat je wilt, maar dit maakt de treden niet steviger. Je kunt volledig nieuwe tredes laten maken en deze in de trap laten plaatsen. Dit kun je het beste doen als de trap echt niet meer veilig is en je de treden niet vertrouwd. Is dit niet het geval, dan kun je ook voor een traprenovatie kiezen. Door overzettredes in te zetten hoef je niet de volledige trap eruit te slopen. Zo is de traprenovatie binnen een dag gedaan en weet je zeker dat hij stevig is. Ook kun je er nieuwe trapbekleding op laten plaatsen zodat jouw trap een volledig nieuwe uitstraling krijgt. 

Wat kleine aanpassingen 

Wat kleine aanpassingen

Misschien heb je niet de energie of het budget om de volledige trap te renoveren. Wellicht gaat deze nog jaren mee en is een traprenovatie overbodig. In dat geval kun je deze ook prima met wat kleine aanpassingen nieuw leven inblazen. Denk hierbij aan het toevoegen van trapverlichting onder elke trede of aan de zijkant van de trap. Zo voeg je niet alleen een functionele factor toe – namelijk dat je de traptreden beter kunt zien – maar ook wat luxe. Trapverlichting ziet er ontzettend chic uit en geeft nét wat extra’s. Ook kun je de trap opnieuw stofferen of juist de bekleding eraf halen en de trap opschuren en verven. Zo zijn er veel meer manieren om je trap een andere uitstraling te geven zonder deze volledig te hoeven vernieuwen.

Pas de omgeving aan

Is de trap nog in een prima staat, maar ziet het geheel er oud uit? Misschien oogt het wat rommelig, bijvoorbeeld doordat de muren eromheen er niet zo netjes meer uitzien. Tijdens verhuizingen slepen we van alles naar boven zoals bedden, banken, kasten en ontzettend veel dozen. Het kan zomaar gebeuren dat er wat beschadigingen op de muren ontstaan doordat iemand iets te onvoorzichtig een kast naar boven getild heeft. De kans is dus groot dat niet jouw trap, maar de muren en de leuningen een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Dicht de gaatjes of deukjes die er mogelijk gemaakt zijn en gooi een nieuwe kleur verf op de muur. Misschien heb je een gaaf behang gezien die hier ook prima gehangen kan worden. Ook de trapleuning kan wat modernisering gebruiken. Deze kun je een nieuwe kleur verven, maar je kunt natuurlijk ook de volledige leuning vervangen. Het is maar net wat de omgeving nodig heeft.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply