45

5 tips voor het kopen van nieuwe plavuizen

Je kent de plavuizen vast wel: de vierkante vaak terracotta rode of grijze vloertegels die uit klei of porseleinaarde gebakken zijn. In sommige gevallen geglazuurd; en hierdoor in meerdere kleuren verkrijgbaar. Plavuizen zijn een geweldig soort tegels om het interieur in de woning een warme, natuurlijke en moderne uitstraling te geven, en zijn makkelijk door de hele woning door te trekken om een mooi geheel te creëren. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van nieuwe tegels zoals plavuizen?

1. Stel een budget vast

Om te beginnen is het verstandig om een budget vast te stellen. Hoe duidelijker jouw budget is, hoe makkelijker je uiteindelijk kunt kiezen. Een goed budget zorgt er namelijk voor dat bepaalde tegels of plavuizen direct afvallen, en er uiteindelijk een kleine selectie overblijft die wel binnen het budget past: zonder in de financiële problemen te komen. Houdt natuurlijk ook rekening met het feit dat ook overige onderdelen zoals viltglijders, gereedschap en andere materialen onderdeel van dit budget moeten zijn: niet alleen de plavuizen zelf.

2. Kijk naar alle extra’s

De extra’s die we net al even noemden bij het vaststellen van je budget zijn ontzettend belangrijk. Niet alleen om de plavuizen op de juiste manier te kunnen leggen, maar ook om de plavuizen jarenlang mee te laten gaan. Kijk dus ook naar alle extra’s en alle mogelijkheden die je in de toekomst misschien nodig hebt. Denk aan de viltglijders, je vloerglijders en speciale behandelingsproducten om de plavuizen lang mooi te houden. Laat je hier direct over adviseren in de winkel, en zorg dat je alle juiste producten en materialen in huis hebt.

Plavuizen kopen

3. Installeer vloerverwarming

Nu dat de oude vloer eruit moet en de nieuwe plavuizen erin gelegd gaan worden, kun je meteen de juiste vloerverwarming laten installeren. Niet alleen geeft vloerverwarming je ontzettend veel comfort; het is ook een goedkopere en meer efficiënte manier van het verwarmen van de woning. En het leggen van een nieuwe vloer is een mooi moment om hierover na te denken!

4. Bijpassende plinten

Kijk ook meteen even naar de plinten: ga je ze bijvoorbeeld wel, of niet gebruiken als afwerking? Omdat de plavuizen wat vrij van de muur geplaatst moeten worden is een afwerking nodig; maar deze afwerking kan bijvoorbeeld ook in de vorm van een kitnaad. Denk hier dus goed over na voordat je de nieuwe plavuizen kopen gaat.

5. Let op de rest van de woning

Zorg er als laatste voor dat de kleur van de plavuizen overeenkomt met andere onderdelen in de woning of ruimte; het aanrechtblad bijvoorbeeld.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply